AK Partili Arvas Şikayetçi Oldu: Vanlı Gazeteci Hakkında İddianame Hazırlandı
AK Partili Arvas Şikayetçi Oldu: Vanlı Gazeteci Hakkında İddianame Hazırlandı
İçeriği Görüntüle

Van Kalesi Nevroz Alanı'nda gerçekleştirilen Özgürlük Mitingi, yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlendi. Miting kapsamında sahne alan Koma Amed, konser öncesinde Van Bölge Gazetesi'nin mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Grup üyeleri, Van'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, mitingin atmosferine ilişkin görüşlerini de paylaştı.

Adsız Tasarım (2)-60

"Özgürlük kokusu geliyor"

Koma Amed üyelerinden biri, bölgede yaşanan gelişmeleri umut verici bulduklarını belirterek, "Özgürlük kokusu geliyor. Botan'dan Serhat bölgesinden bunu görüyoruz. Bu güzel. Teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

8Da3Fe11 964B 41Fe A6F1 Ca0A5Af44938

"Van halkıyla buluşmayı uzun zamandır bekliyorduk"

Grubun bir diğer üyesi ise Van'da sahne alacak olmanın kendileri için heyecan verici olduğunu söyleyerek, "Biz de çok heyecanlıyız. Bu kalabalığı gördük. 1-2 senedir bu zamanı bekliyorduk. Van halkıyla buluştuğumuz için çok mutluyuz. Bu özgürlük mitinginde onlarla beraberiz. Umuyoruz ki kazasız belasız güzel bir konser veririz. Şahsım adına bu kalabalığın daha fazla olmasını isterdim ama yine de çok güzel bir katılım var." ifadesine yer verdi.

901B7C23 F554 481C B125 02427F4F3449

"Van Bizim İçin Önemli Bir Şehir"

Bir diğer grup üyesi de Van'ın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını ifade ederek, "Biz burada konser vereceğimiz için çok mutluyuz. Van Kürtler için önemli bir şehir. Amed de öyle. Van da bizim kalbimizdir. Tüm Vanlılara selamlarımı iletiyorum." sözlerini sarf etti.

78Ecef76 F22C 43Ba 81C2 989Eb062Fede

Mitingde Konser Verdi

Açıklamaların ardından Koma Amed, Van Kalesi Nevroz Alanı'nda toplanan yüzlerce katılımcıya konser verdi. Grup, seslendirdiği eserlerle alandaki katılımcılara müzik dolu anlar yaşatırken, vatandaşlar da şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Muhabir: Belkıs Yakut