“Bu Üslupla Siyaset Yapılamaz” diyerek ayrıldı… Özgür Özel iddiası gündemi sarstı

Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara’dan gelen beklenmedik bir istifa ile sarsıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP’den ayrıldığını açıkladı. Özarslan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı uzun ve sert açıklama, parti içi gerilimleri bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

“Algı ve Dedikodu Mekanizması Devreye Sokuldu”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Keçiören halkının güçlü desteğiyle belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Özarslan, göreve geldiği ilk günden itibaren parti rozeti taşımadan, tüm ilçeye eşit hizmet anlayışıyla çalıştığını vurguladı.

Son dönemde Keçiören’in büyük sorunlarını çözmek amacıyla gerçekleştirdiği temasların, parti içinde bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Özarslan, bu süreçte “sistemli bir algı ve dedikodu faaliyeti” başlatıldığını savundu.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP'den istifa etti

Bakan Ziyareti Sonrası Gerilim Tırmandı

Özarslan, 6 Ocak’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Keçiören’e dair sorunlar için yaptığı görüşmenin ardından baskıların arttığını ifade etti. Ziyaretin kişisel değil, tamamen ilçenin menfaatleri için yapıldığını vurgulayan Özarslan, buna rağmen parti içinden hedef alındığını dile getirdi.

Girne açıklarında 279 kişinin bulunduğu gemi battı: 6 ölü
Girne açıklarında 279 kişinin bulunduğu gemi battı: 6 ölü
İçeriği Görüntüle

Özgür Özel İddiası: “Bu Mesajlar Kabul Edilemez”

Açıklamanın en dikkat çeken bölümünde ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili iddialar yer aldı. Özarslan, 7 Şubat gecesi kendisine gönderildiğini öne sürdüğü WhatsApp mesajlarının hakaret, tehdit ve ailevi değerlere yönelik ifadeler içerdiğini savundu.

“Bir genel başkan, bir belediye başkanına küfür eder mi? Aile değerlerini hedef alır mı?”
sözleriyle yaşananlara sert tepki gösterdi.

“CHP Seçmenine Saygım Sürüyor Ama…”

İstifasının CHP seçmenine değil, mevcut yönetim anlayışına bir tepki olduğunu belirten Özarslan, bu ortamda Keçiören’e sağlıklı hizmet üretmenin mümkün olmadığı kanaatine vardığını ifade etti.

“CHP Üyeliğimden İstifa Ediyorum”

Açıklamasının sonunda CHP üyeliğinden resmen istifa ettiğini duyuran Özarslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer belediye başkanlarına teşekkür etti. Hizmet odaklı siyasetin, parti içi gerilimlere kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haberler.com