İstanbul Levent’te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayın ardından çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 polis yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada "3 şahıs etkisiz hale getirildi" ifadeleri yer aldı.

Saldırı ve çatışma

Görgü tanıklarının ifadelerine göre konsolosluk önünde ani bir silahlı saldırı gerçekleşti. Olayın hemen ardından güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma yaşandı.

Yaralı polis hastaneye sevk edildi

Saldırıda yaralanan polis memuru, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. Yaralının sağlık durumuna ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, olayla ilgili açıklama yaptı.

Gürlek, "İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan İsrail Konsolosluğu çevresinde meydana gelen silah sesi ihbarlarına ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhâl soruşturma başlatılmıştır.
Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş; cumhuriyet savcılarımız ivedilikle olay yerine intikal ederek incelemelere başlamıştır.

Sezen Aksu'dan Duygulandıran Vefa! İki Unutulmaz İsim İçin Hatıra Ormanı Kurdu
Sezen Aksu'dan Duygulandıran Vefa! İki Unutulmaz İsim İçin Hatıra Ormanı Kurdu
İçeriği Görüntüle

Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla Cumhuriyet başsavcılığımızın koordinesinde, ilgili kolluk birimleriyle birlikte çalışmalar sürdürülmekte olup, soruşturma titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmektedir" bilgisini paylaştı.

Kaynak: Haber Merkezi