Yaralı kuşlar tedavi altına alındı

Van'da değişik tarihlerde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Şahin, Gümüş Martı, Yaz Atmacası, Bıldırcın, Saz Delicesi ve Kirpi tedavi altına alındı.

Yaralı kuşlar tedavi altına alındı

    Van'ın Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri tarafından yaralı olarak bulunan Kızıl Şahin ile Gürpınar, İpekyolu, Edremit ve Özalp ilçelerinde duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan yaralı bulunan Gümüş Martı, Yaz Atmacası, Bıldırcın, Saz Delicesi ve Kirpi Van Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Vatandaşlardan ve yetkililerden teslim alınan yaralı kuşların tedavileri yapılmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne teslim edildi.

     Öte yandan Van ve İpekyolu ilçesinde 15 gün vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan ve tedavileri tamamlanan Kızıl Şahin ile yavru Kurt, yeniden yaşam alanlarına bırakıldı.
     Van’da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Şahin ile İpekyolu Belediyesi çalışanları tarafından yaralı olarak bulunan ve yavru Kurt, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeline teslim edildi. Yaralı teslim alınan Kızıl Şahin ile yavru Kurt, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde 15 günlük tedavilerinin ardından tekrar yaşam alanlarına bırakıldı.

   

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2020, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER