Müdür Atlı: Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz

Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi Müdürü Fesih Atlı okulların 31 Ağustos’ta uzaktan eğitime, 21 Eylül’den itibaren ise kademeli olarak yüz yüze eğitime açılmasını değerlendirdi. Müdür Atlı, yüze yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını söyledi.

Müdür Atlı: Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz

     Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi Müdürü Fesih Atlı, Van’da uzaktan eğitimi EYS sistemi ile başlatan ilk kurum olduklarını belirterek, bu süreci uzaktan eğitim yoluyla iyi atlattıklarını ifade etti.
Bazı veliler uzaktan eğitimin çok verimli olmadığını düşündüğünü belirten Müdür Atlı, eğitim- öğretimin yüz yüze yapılacak bir faaliyet olduğunu söyleyerek, 31 Ağustos’tan sonra 12’nci sınıflara yüz yüze, diğer sınıflara ise uzaktan eğitim vermeye başlayacaklarını belirtti.
   Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi olarak bütün pandemi önlemlerini aldıklarını belirten Müdür Atlı, sınıfları 16 kişilik şekilde dizayn ettiklerini, sosyal mesafeye dikkat ettiklerini, her sınıfta dezenfektan imkanı bulunduğunu, yemek saatlerinin her sınıfı göre özel ayarlandığını ve yemekhaneden sınıfa, bahçeye kadar tamamının sosyal mesafeye ve hijyene göre dizayn edildiğini söyledi.

“EYS SİSTEMİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ TÜM DERSLERİNİ KENDİ HOCALARINDAN GÖRDÜLER”
  Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi Müdürü Fesih Atlı, pandemiden herkesin etkilendiğini belirterek, “Pandemi döneminde özel okulların, velilerin, öğrencilerin ciddi anlamda etkilendiğini biliyoruz. Tabi burada veliler kendi pencerelerinden bazı sıkıntılarını dile getiriyor. Özel sektörde kendi penceresinden ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Pandemi döneminde belki devletin paketlerinden yararlanmayan tek kulvar özel okullardır. Özel okullarla ilgili herhangi bir paragraf açılmadı. Okul olarak, kurum olarak biz hiçbir personelimizi, öğretmenimizi, işten çıkarmadık veya ücretsiz izne göndermedik. Personelimiz aynı maaşla ve aynı şekilde uzaktan eğitime dahil oldular. Uzaktan eğitimi Van’da belki de ilk başlatan kurumduk. EYS sistemini kurduk ve EYS sisteminde öğrencilerimiz tüm derslerini kendi hocalarından gördüler. Ardından ZUM kullanılmaya başlandı. Bu süreci de uzaktan eğitim yoluyla iyi atlattığımızı düşünüyoruz” dedi. 

“BÜTÜN PANDEMİ ÖNLEMLERİNİ ALDIK”
   Eğitim- öğretimin yüz yüze yapılacak bir faaliyet türü olduğunu söyleyen Müdür Atlı, “Haliyle ve haklı olarak veliler uzaktan eğitimin çok verimli olmadığını düşünüyorlar. Bizde öyle düşünüyoruz. Çünkü eğitim- öğretim yüz yüze yapılacak bir faaliyet türüdür. Ama imkânsızlık söz konusu olunca da biz bunun yüzde kaçını uzaktan eğitimle verilebileceğiyle ilgili kafa yormak zorundayız. Biz bu yıl uzaktan eğitimi başarılı bitirdiğimizi düşünüyoruz. Gelecek yılla ilgili de plan ve programlarımızın tamamı hazırdır. 31 Ağustos’tan sonra 12’nci sınıflarımıza yüz yüze, diğer sınıflarımıza da uzaktan eğitim vermeye başlayacağız. 12’nci sınıflarımıza kurs babında eğitim öğretime başlayacağız. Biz bütün pandemi önlemlerini aldık. Milli Eğitim Bakanlığımız eğer yeni bir uygulama başlatmazsa bizim şuan ki uygulamamız hazır”  ifadelerini kullandı.

“UZAKTAN EĞİTİMİ EN İYİ ŞEKİLDE VEREBİLECEK ALT YAPIMIZ VE TECRÜBEMİZ VAR”
   Okullarında aldıkları pandemi önlemleri hakkında bilgi veren Müdür Atlı, “Sınıflarımızı 16 kişilik şekilde dizayn ettik. Sosyal mesafeye dikkat ettik. Her sınıfta dezenfektan imkânımız bulunmaktadır. Yemek saatleri her sınıfı göre özel ayarlanmıştır. Yemekhaneden tutun sınıfa, bahçeye kadar tamamı sosyal mesafeye ve hijyene göre dizayn edilmiştir. Her gün öğlen ve akşam sıralar ve masalar dezenfekte edilecektir. Temizlik çalışmamız ise günde 2 kez yapılacaktır. Hiçbir öğrencimiz maskesiz içeriye giremeyecek. Öğretmenlerimiz maske dışında birde siperlik kullanacaktır. Şuanda sistemimiz bu şekilde işliyor. Velilerimizin içi rahat olmalıdır. Özel okullar sosyal mesafe, dezenfektan ve maske konusunda son derece tedbirlidirler. Biz Nazmi Arıkan Koleji olarak ta bu sürece hazırlıklıyız. İnşallah öyle bir şey olmaz ama en kötü senaryo 1-2 ay daha eğer uzaktan eğitim olsa bile bununla ilgili hem velimizi ekonomik olarak olumlu etkileyebilecek seçeneğimiz var hem de uzaktan eğitimi en iyi şekilde verebilecek alt yapımız ve tecrübemiz var. İnşallah buna gerek olmadan yüz yüze eğitimin 21 Eylül’de başlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

“OKUL ÖĞRENCİNİN SADECE MATEMATİĞİ, TARİHİ ÖĞRENDİĞİ MEKÂNLAR DEĞİLDİR”
   Yüz yüze eğitimin önemine değinin Müdür Atlı, “Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz. Biz zannediyoruz ki okul sadece akademik eğitimin verildiği yerdir. Okul öğrencinin gençliğinin hatıralarını biriktirdiği mekânlardır, sosyalleştiği mekânlardır, anılarını biriktirdiği mekânlardır, kendi geleceğini imar ettiği, arkadaş çevresinin oluştuğu ortamdır. Okul öğrencinin sadece matematiği, tarihi öğrendiği mekânlar değildir. Aynı zamanda o kişinin kişiliğinin şekillendiği mekânlardır. Bu yönüyle evde bu kişilik gelişiminin oluşabilmesi mümkün değildir. Bunun içinde velilerimiz biran önce okulların açılması için dua ediyorlar. İnşallah öğrencilerimizle bulaşacağız. Eğitim- öğretim yılının şimdiden öğrencilerimize, kurumlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2020, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER