Vanlı doğaseverler Gevaş'ın saklı güzelliklerini gezdi

Doğada buluşalım sloganı ile hemen hemen her hafta farklı bir etkinlikte buluşan Van Vadi Doğa Sporları üyeleri, bu pazarlarını ise Gevaş'ın güzel köylerinden olan İn Köyü'ne ayırdılar.

Vanlı doğaseverler Gevaş'ın saklı güzelliklerini gezdi

                  Doğaseverler, Gevaş'ın saklı güzellikleri olarak bilinen İnköy, Ağin bölgelerinin; müthiş güzel manzarası ile adeta yalancı cenneti aratmayacak kadar doğal yeşillikler ve mavi ile buluşarak gören herkesi kendisine hayran bıraktığını belirtti.
Gazetemize konuşan VADİ Doğa Sporları üyesi Fatma Demez etkinlikle ilgili olarak, "Memleketimiz Van'ın her tarafı gerçekten çok güzel ancak Gevaş bir başka güzel. İnköy ve Ağin bölgeleri çok daha da güzel. Fırsatını bulan herkesin buralara gelip tarihi ve doğal manzarayı kendi gözleri ile görmesini isterim, zira biz neredeyse yılda en az iki defa bu güzellikleri görmeden yapamıyoruz, arkadaşlarımız ile buraya gelip hem huzur buluyoruz hem de gönlümüzce zaman geçiriyoruz " dedi.

 


             "TABİAT HARİKASI YERLERE GEZİLER DÜZENLİYORUZ"
Vadi Doğa Sporları Dernek Başkanı Ömer Demez ise yaptığı açıklamada "Bölgemizin tarihî ve tabiat harikası yerlerine geziler düzenlemek bizim olmazsa olmazımızdır. Üyelerimizi bir önceki hafta Çatak ilçemizde Rafting sporuna götürdük, geçtiğimiz hafta sonu ise kamplı olarak 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı'na zirve yaptırdık. Bu hafta ise deniz sezonu olması nedeniyle 10'u çocuk olmak üzere 55 Dernek üyemizle birlikte Gevaş ilçemizin gözbebeği konumunda olan İn köyüne bağlı Ağun'a tekne ile geldik. Gerçekten müthiş güzel manzarası ile hem keyif aldık hem de suda yüzme imkânı bulduk. İnanıyorum ki bu enfes koylar ne egede, ne Marmara'da, ne de Akdeniz bölgesinde var. O yüzden bu doğal güzelliklerin kıymetini bilmemiz gerekir" dedi.

 


               Söz konusu doğal güzelliklerin olduğu bölgelere yol yapılmasını eleştiren Demez, "Yol çalışmalarının bu güzelim ormanının derinliklerine kadar getirilmesi, kısa bir süre sonra buraların adeta doğanın yok olmasına yol açacağı gerçeğidir. Daha önce de ormanlık alana yol açılmıştı. Ancak biz doğaseverler olarak ilgili kurumlara dilekçe ile itiraz edip yolu kapattırmıştık. Biz gerekirse yine bu yolu kapattırmak için ve doğayı korumak için yine dilekçe vereceğiz, inşallah yetkililer uyarılarımıza kulak verirler ve hep birlikte bu doğal güzellikleri muhafaza ederiz. Çünkü her yere YOL yapmak marifet değil! Bazı yerlerin korunması çok daha büyük önem arz etmektedir. Çünkü şuan yol yapmak için ormana giren araçlar ağaçlara ciddi anlamda zarar vermiştir. Bu noktada elimizde kanıtlar vardır. Biz bu konunun peşini bırakmayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
Gevaş İnköy etkinliği üyelerin toplu olarak çektikleri hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER