Van Gölü'ne anlamlı dalış…

İpekyolu Belediyesi ‘Van Gölü’nün Sırlarını Birlikte Keşfedelim’ sloganıyla başlattığı dalgıçlık kurslarının ilk dalışını Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıl dönümüne ithafen gerçekleştirdi.

Van Gölü'ne anlamlı dalış…

    Cumhuriyet dalışında, kursiyerler ay yıldızlı giysileri ile Van Gölü’ne yaptıkları dalışta Türk bayrağını dalgalandırarak; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

    Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Faaliyet çerçevesinde, başvuruda bulunan toplamda 100 vatandaşımıza gruplar halinde 3 profesyonel 3 asistan hocalarımız ile CPR ilkyardım eğitimi ve tüplü dalış teorik eğitimi veriliyor. Hafta sonları verilen eğitim ile kursiyerlere dalış öncesi gerekli bilgi ve dalış kabiliyeti kazandırılıyor. İpekyolu Belediyesi sosyal ve kültürel faaliyetleri doğrultusunda gerçekleştirdiği dalgıçlık kursu ile vatandaşlarımızın bir hobi edinmelerinin yanı sıra, Van Gölü’nün eşsiz ve gizemli zenginliklerinin ülkemize ve tüm dünyaya tanıtılmasını planlanıyor” denildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER