Başkale'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van'ın Başkale İlçesinde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Başkale'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

    28 Ekim Pazar günü Hükümet Konağı'nın bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı coşkusu, 29 Ekim Pazartesi günü düzenlenen etkinliklerle devam etti. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak'ın makamda tebrikleri kabulü ile başlayan bayram programı, Başkale Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu'nda (YİBO) devam etti.

    Törene Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Emre Köroğlu, 4. Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Bülent Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Hati, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, Kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, Güvenlik Korucuları ve çok sayıda vatandaş öğrenci ve öğretmen katıldı.

    Kaymakam Solak, törende günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 95'inci yılını kutlamanın heyecanı ve onurunu yaşadıklarını belirtti.

    Kaymakam Solak'ın konuşmalarının ardından çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program öğrencilerin şiir okuması, okulların yapmış olduğu gösteriler ile sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER