Van esnafından enflasyonla mücadeleye destek

Ülke genelinde başlatılan 'Enflasyonla Mücadeleye Topyekûn Destek' kampanyasına, Van'daki birçok esnaf da destek veriyor. İş yerlerinin camına söz konusu afişleri asan esnaflar, aynı zamanda indirimler yaparak kampanyaya somut şekilde desteğini sunuyor.

Van esnafından enflasyonla  mücadeleye destek

                İki ay önce ABD başta olmak üzere dış etkenlerle ülkede ekonomiyi zora sokma girişimleri, ülkedeki birçok kurum, kuruluş ve vatandaşların desteğiyle püskürtülüyor. Devlet çeşitli ekonomik modellerle kısa, orta ve uzun vadede ekonomiyi düzlüğe çıkarmak için çalışmalar planlarken, vatandaşlar ve esnaflar da özellikle TL'nin değerinin artması için çabalıyor.
Enflasyonun bir an önce düşmesi için ülke genelinde başlatılan indirim kampanyaları Van'da da karşılık buldu.
Enflasyonla Topyekûn Mücadele ve Biz de Varız şeklindeki afişler Van'da bulunan birçok işyerine de asıldı. Esnaflar söz konusu kampanyaya indirimlerle destek veriyor.

 


          Vanlı esnaflardan Kerim Tekin, herkesin söz konusu kampanyaya destek sunması gerektiğini dile getirerek, "Ülkemiz üzerinde oynanan oyunu boşa çıkarmak istiyorsak herkesin enflasyonla mücadele ve Türk Lirası'nın değerinin yükselmesi için gayret etmesi gerekiyor. Özellikle Dolar ve Euro konusunda vatandaşların birlikte hareket etmesi, bu para birimlerini yükseltecek hareketlerden uzak durması, talep etmemesi, bu paraları almaması gerekir. TL'nin değerinin artması için devlet politikaları iyi takip edilmeli ve özellikle bakanlıklarımızın aldığı kararlara uyulmalıdır. Bu kararlardan biri de 'Enflasyonla Mücadeleye Destek' kampanyasıydı. Bizler de esnaflar olarak bu kampanyaya desteğimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.


          

         Van'ın en işlek caddeleri ve özellikle Cumhuriyet Caddesi'ndeki işyerlerinin vitrinlerinde söz konusu kampanyaya dair afişler  asılırken, esnaflar da yüzde 10'dan başlamak suretiyle indirimler uygulayarak hem kampanyaya somut bir destek sunuyor, hem de vatandaşın bütçesini sarsmadan alış veriş yapmasına vesile oluyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER