Tuşba'daki o proje devam ediyor

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından yapımı süren İskele Sahil Rekreasyon 2. Etap çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların bitmesi ile İskele'den Üniversite kampusuna doğru muhteşem bir sahil ortaya çıkacak.

Tuşba'daki o proje devam ediyor

             Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en prestijli projelerinden biri olan İskele Sahil Rekreasyon 2. Etap çalışmaları devam ediyor.
İki yıl önce İskele Sahil 1. Etap Rekreasyon Projesi'ni hayata geçiren Tuşba Belediyesi, muhteşen bir parkı Van'a ve Tuşba'ya kazandırmıştı.

 


          Şimdi ise söz konusu projenin ikinci etap çalışmaları yapılıyor. İskele Mahallesi Van Denizi sahilindeki çalışmaları ile metruk, çöplük, bataklık ve vektörlerin adeta üreme alanları projelendirilerek özellikle sulak alanlar korunarak ekolojik dengeyi sağlanmış olacak.

 


Söz konusu proje ile sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra mesire alanları, halk plajı, spor tesisleri, tarımsal projeler, parklar ve yeni modern yaşam alanlarına dönüştürerek Turizm açısında yeni çekim ve cazibe merkezleri oluşturulacak. Metruk ve çöplük alanların modern yaşam alanlarına dönüştürüleceği proje sayesinde sahilde muhteşem parklar meydana gelmiş olacak.

 


         Sahil Rekreasyon 2. Etap Projesi ihalesinin 15 milyon liraya yapıldığı belirtilirken, ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte yerel yatırımcıların ekonomik kalkınmaya paralel olarak faaliyet ve stratejilerini güncellemesine katkı sağlayacak sahil hattında yapılacak olan oyun parkları, spor sahaları, dinlenme alanları, mesire yerleri, kafeterya ve restoranlar, çay bahçeleri, plaj, yürüyüş ve bisiklet parkurları, butik iskele ve liman projeleri ile ekonomik katma değer oluşturması ve bu katma değerle ortaya çıkan iş gücü ihtiyacının yerel beşeri kaynaklardan sağlayarak istihdam sorununun çözümüne bölgesel düzeyde katkı sağlayacağı ifade edildi.
Söz konusu proje çalışmalarının drone görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni görüyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER