Vali Bilmez'den yoğun mesai…

Göreve başladıktan sonra Van’ı tanımak ve yapılan yatırımları yerinde görmek isteyen Vali Mehmet Emin Bilmez, hafta sonunda da yoğun bir mesai yaptı.

Vali Bilmez'den yoğun mesai…

             Vali Bilmez, bu kapsamda ilk olarak Tuşba İlçesi sınırlarındaki İskele Mahallesi Yaşar Kemal Parkı’nda incelemelerde bulundu. Vali Bilmez, buradaki mesire alanları hakkında belediye yetkililerinden bilgi aldıktan sonra, feribot iskelesine geçti.

        Feribotların taşıdığı yükler ve çalışmaları hakkında bilgilendirilen Vali Bilmez, daha sonra yine aynı mahalledeki 15 Temmuz Şehitler Parkı’na geçti. Buradaki sosyal tesisleri inceleyen Vali Bilmez, bir süre Van Gölü sahiline inerek kısa bir gezinti yaptı.

 

VALİ, ATIKSU ARITMA TESİSİ İNŞAAT ALANINI GEZDİ    

    Vali Bilmez, Van Gölü için büyük bir öneme sahip ve  belediyenin 100 milyon lira maliyetli Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaat alanını gezdi. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş’tan tesisin son durumu hakkında bilgi alan Vali Bilmez, mevcut arıtma tesisinde de incelemelerde bulundu.

        Gezi ve incelemelerini Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile sürdüren Vali Bilmez'i karşılayan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, OSB’de üretim yapan fabrikalar ile alt yapısı tamamlanan, 4 ve 5’inci etaplar hakkında bilgi verdi. Vali Bilmez, burada bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’ni de gezdi.

 

 

               Vali Bilmez’in sonraki durağı Sanayi Sitesi oldu. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Yıldızbaş tarafından karşılanan Vali Bilmez, sanayicinin sıkıntılarını dinledikten sonra şehir otogarına geçti. Otobüs firmalarının bilet satış reyonlarındaki personelleriyle de bir süre hasbihal eden Vali Bilmez'in son durağı ise tekstilkent oldu.

        Van-Gürpınar karayolu üzerinde bulunan tekstilkentte Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından karşılanan Vali Bilmez, tekstilkentteki fabrikalar ve istihdam edilen personel hakkında bilgilendirildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2019, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER