Urartu Der'in Madde Bağımlılığının Önlenmesi Projesi onaylandı

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (Urartu-Der) tarafından Dernekler Daire Başkanlığı'na sunulan Madde Bağımlılığının Önlenmesi isimli proje onay gördü.

Urartu Der'in Madde Bağımlılığının Önlenmesi Projesi onaylandı

   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Urartu Der Başkanı M.Nuri Kıpçak, "İlimizin ve ülkemizin hayati sorunlarından biri olan Madde bağımlılığı sorununun yanı sıra dijital bağımlılık, duygusal bağımlılık gibi gençlerimizi ciddi manada tesir altında bırakan ve hayatlarını kötü yönde etkileyen bağımlılık sorunlarına çözüm bulma noktasında bizlerde imkânlar dâhilinde katkı sunabilmek amacındayız" dedi.
   Madde bağımlılığına karşı en etkili mücadelenin bilgi ve bilinç sahibi olmakla mümkün olduğunu ifade eden Kıpçak, "Gençlerin, ailelerin, okul idarecilerinin ve öğretmenlerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, verilen mücadelede hayati önem taşır. Bunun yanı sıra madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadelenin başarıya ulaşmasında, toplumun tüm kurum ve kuruluşlarının (Milli Eğitim, Emniyet,  Adalet Teşkilatı, Sağlık Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, Medya, vb.) ortak bir anlayış ve dayanışma içerisinde olmaları da son derece önemlidir.  Madde bağımlılığı ile diğer bağımlılık problemleri konusunda gençlerimizi bilgilendirmeye yönelik, (İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün) uygun gördüğü liselerimizde yapmayı hedeflediğimiz seminerlerin yanı sıra, (Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneğimizin) eğitim salonunda verdireceğimiz eğitim çalışmalarımız sayesinde, bağımlılık yaratan tüm etkenler ve de bağımlılık yapıcı maddeler hakkında gençlerimize genel bilgiler verdirilecektir. Boş vakitlerini devamlı eğlence ve oyun merkezlerinde harcayan kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere katılmayan gençlerimiz (bağımlılık yapan madde) satıcılarının açık hedefi olurlar. Bu bağlamda faydalı olacağına canı gönülden inandığımız bu projemizin sayesinde, ulaşabildiğimiz gençlerimizi boş zamanlarını değerlendirebilecekleri (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün) bünyesindeki spor tesisleri ve kültür merkezlerine yönlendirerek buralardaki uygulanan tüm sportif ve kültürel faaliyetlere katılımları sağlanacaktır. Bu vesile ile bizler için elzem olan ve de öncelikli hedeflerimiz arasında gördüğümüz gençlerimizin madde kullanımı ya da madde bağımlılığı gibi bir sorun ile karşılaşmamaları kısmide olsa sağlanacaktır" dedi.
   Madde bağımlılığı ile ilgili yerel ve de ulusal ölçekte verdirilen mücadeleye kendilerinin de her anlamda destek olacağını hatırlatan Kıpçak, "Önemle belirtmek istiyoruz. Bununla birlikte devlet büyüklerimizin bilhassa gençlerimizin geleceklerinin karartılmaması adına, madde bağımlılıklarına karşı sürdürdükleri etkin mücadelelerini saygıyla takdir ediyor ve de minnettar olduğumuzu özelikle belirtiyoruz.  Bahse konu ulusal problemimiz olan madde bağımlılığı sorunlarının çözümü doğrultusunda yürütülen her tür çalışmalarda bizler de gerek birey olarak ve gerekse (URARTU-DER) kurumu olarak üzerimize düşen her ne var ise layıkıyla yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra gençlerimizin geleceği adına, hayati bir durum niteliği taşıyan (madde bağımlılığı ile mücadele) konusunda tüm kesimlerinde desteğini esirgememesini belirtmekte fayda görmekteyiz" ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 08:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER