Edremit'te boşa akan kaynak suları değerlendirilecek

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, Edremit Yeni Cami Bulak altında bulunan ve boşa akan bir kaynak suyunun depolara alınarak halka kazandırılması için harekete geçildiğini belirtti.

Edremit'te boşa akan kaynak suları değerlendirilecek

   Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ile bir araya gelen Tekataş, daha önce şehir merkezinde yapılan sondajları enerji maliyetlerini arttırdığı için kapatacağını açıklamış ve su sorununun çözümü için  kaynakların değerlendirileceğini açıklamıştı.

  Genel Müdür Ali Tekataş'ın açıklamasından sonra VASKİ teknik ekibi yılladır boşa akan kaynak sularının içme suyuna kazandırılması için etüt çalışmalarına başladı. Saniyede 15 litre suyun boşa aktığı tespit edilen mevkide, yapılacak görüşmelerden sonra çalışmaların başlayacağı açıklandı.

   Daha önce Gevaş'ta bulunan Pınarbaşı kaynak suyu ıslah edilerek, ilçeye verilmiş ve 100 yıllık sorun çözülmüştü.

  Edremit'te de boşa akan kaynak sularının içme suyuna kazandırılması için de çalışmalar başlatıldı. Edremit Yeni Cami Bulak altında bulunan ve boşa akan bir kaynak suyunun depolara alınarak halka kazandırılması için harekete geçildi.

   Bunun için Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ile bir araya gelen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Halkın faydasına olan hizmetlerde fikir birliği içinde çalışmalar yapıyoruz. Edremit'te bulunan su kaynağı için fikir alışverişinde bulunduk. Yeni açılacak yaklaşık 7,5 km' lik yeni su hattı üzerinde bulunan yerleşim yerleri faydalanacak. Bunun için gereken altyapıyı hazırlayıp, güzergahları inceleyeceğiz. Amacımız sondajlar yerine bu işi daha az maliyetli olan kaynaklarla çözmektir. Gereken hassasiyeti gösteren Edremit Kaymakamı Atıf beye teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

   Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de bu hizmetlerin el birliği ile yapılmasının önemine değinerek, halkımızın hizmetle ile buluşması için yapılan çalışmalarda birliktelik ile sorununun çözüleceğini söyledi.

   Yeni kaynak suyunun geçtiği güzergahlarda Çataldarav, Yeniköy, Alihsan, Bağlar ve Zivistan Bağlar Mahalleleri bu hizmetten faydalanmış olacak.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER