Ulu Önder Van'da da saygıyla anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. Yıl dönümünde ülkenin her köşesinde saygı ile anıldı. Sabah saatler 09.05'i gösterdiğinde birçok kişi saygı duruşunda bulundu. Van'da da Ulu önder için anma töreni düzenlendi.

Ulu Önder Van'da da saygıyla anıldı

   Van'daki törenler Van Valiliği bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.
    Vatandaşların da yoğun olarak katıldığı törenlere, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
   Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
    Akabinde programa Van Devlet Tiyatrosunda devam edildi.
Slayt sunum eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatıldı.
    Yapılan konuşmaların ardından, İpekyolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı şiirler okunarak, oratoryo gösterisi yapıldı.
10 Kasım ile ilgili düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve atletizm dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Garnizon Komutanlığı Bandosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve yöresel türkülerin seslendirilmesinin ardından program son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER