SP İl Başkanı İlhan ve beraberindekilerden deprem bölgesine ziyaret…

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve beraberindeki heyet, Başkale’de meydana gelen depremin ardından 2’nci kez deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. İlhan ve partililer depremin en çok etkilediği Özpınar, Gelenler ve Güvendik köylerini ziyaret ederek depremde evleri yıkılan ve çadırda kalan vatandaşlarla bir araya geldi.

SP İl Başkanı İlhan ve beraberindekilerden deprem bölgesine ziyaret…

     İlhan ve beraberindekiler Milli Görüş Kuruluşları – MİLKO’dan gönderilen paketleri depremzedelere dağıttı.

    Başkan İlhan ve beraberindeki heyet daha sonra Başkale Kaymakamı Asım Solak’ı ziyaret ederek depremin vurduğu köylerdeki son durum hakkında bilgi aldı.

   Ziyaret sonrası basına açıklama yapan İlhan, “Depremin ilk gününden itibaren ilçe başkanı ve teşkilat mensuplarıyla gelişmeleri yakından takip ettik. Deprem etkilediği köylere giderek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bugün ise MİLKO’nun gönderdiği yardımları dağıttık. Ve bundan sonrada ihtiyaca göre desteğimiz devam edecek. Bu arada Başkale Kaymakamı Asım Solak’tan son durum ile ilgili bilgi aldık” dedi.

 

   İLHAN: YAPILANLAR KIYMETLİDİR

    İlhan, “Depremin yaşandığı andan itibaren Van Valiliği, Jandarma, AFAD ve UMKE’nin bölgeye ulaşması ve yapılanlar kıymetlidir. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aynı gün deprem bölgesine gelmesini de önemli buluyoruz. Bunlar olması ve yapılması gerekenler ve ilk anda devlet adına orada olunmasını olumlu karşılıyoruz” diye konuştu.

   Depremzedeleri dinlediklerini ve gerekli notları aldıklarını ifade eden İlhan, “Deprem maalesef bir gerçeğimiz ve biz bunu çabuk unutuyoruz. Köylerimizde hala kolonsuz ve kirişsiz evler var. Bunlar deprem gelmeden gözden geçirilmelidir. Depremin etkilediği köylerde biran önce kalıcı konutlar yapılmalıdır ve bu konutlar depremzedelere uygun fiyata teslim edilmelidir. Konutlar yapılırken, kar amacı güdülmemelidir. Çadırlar ilk anda geldi, bu güzel bir gelişme. Yalnız o bölge çok soğuk, kalıcı konutlar yapılıncaya kadar konteynırlar dağıtılmalıdır. Özellikle bu yönde ciddi talep var. Biz bunu gereken yerlere de ileteceğiz. Bu depremden ders almalıyız. Van’da 9 yıl önce meydana gelen depremlerden dolayı hala ağır hasarlı binalar var. Ve bu evlerin çoğunda oturuluyor. Bu binaların beton değerleri yeniden ölçülmelidir. Hala deprem toplama alanları bilinmiyor. Bunlar biran önce belirlenmeli ve kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Van şimdiden olabilecek depremlere karşı hazırlanmalıdır” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2020, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER