Şabu'dan Öğretmenler Günü mesajı…

Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti. Şabu, öğretmenlerin, başarılı bireyler yetiştirdiğini ve toplumların yolunu aydınlattığını belirtti.

Şabu'dan Öğretmenler Günü mesajı…

   24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayan Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, "Her yıl 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyor sağlık ve başarılar temenni ediyorum. İnsan unsurunu esas alan bu kutsal mesleğin istisnai bir yeri ve değeri olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.
    Bir ülkenin kalkınması, gelişip büyümesi, dünya ile rekabet etmesinde öğretmenlerin payının büyük olduğunu söyleyen Şabu, "Toplumların yolunu aydınlatan, hayatlarının her alanında başarılı bireyler yetiştiren ve ilim ile buluşturan öğretmendir. Doktoru, Mühendisi, amiri, müdürü, akademisyeni de yetiştiren de bir öğretmendir. Ülkeyi sevk ve idare eden kalkınmasına hizmet edenlerin arka planında bir öğretmenin olduğunu unutmayalım. İnsanı insan yapan maddi ve manevi değerlerdir. Bu değerleri insana kazandıran ise öğretmenlerdir. Tarladaki mahsulü, fabrikadaki teknolojinin, okuldaki bilim ve ilmi toplumun istifadesine sunan yine öğretmendir. Âlimi ilmi ile buluşturan, ilmi ile amil olan insan-ı kâmili yetiştiren öğretmendir. Ülkenin, milletin, refah, huzur, saadet ve mutluluğuna hizmet eden insanları yetiştiren öğretmenlerdir. Manevi değerleri olan ilkeli, samimi, ihlaslı, toplumun birlik ve kardeşliğine hizmet eden bireyleri yetiştiren yine öğretmenlerdir" diye konuştu.
    Şabu, mesajının devamında ise "Ne yazık ki aksi yönde düşünen toplumun dokusunu ve kardeşliğine zarar verenlerin olduğunu da inkâr edemeyiz. Keza toplumların gelişmişlik düzeyi o toplumun eğitim kalitesi ile orantılıdır. Toplumları müessir medeniyetler seviyesine çıkaracak, okuyan, düşünen, düşündüğünü ifade eden ve uygulayan nesillerin yetiştirilmesi ile mümkün olacaktır. Zira böylesi nesiller yetiştiren ve Tarihe mal olmuş insanların arkasında bir hoca veya öğretmenin olduğunu Tarih göstermektedir. Bize doğruyu yanlışı Hak ve Adaleti sevgi ile saygıyı öğreten öğretmenlerdir. Geleceğimizin teminatı, gözbebeğimiz olan çocuklarımızı yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlerimizdir. Ayrıca hükümetlerimiz döneminde her ilimizde bir üniversitenin bulunması derslik ihtiyacımızın en üst seviyeye çıkarılması ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması, okullarımızın modern,fiziki yapıya kavuşturulması, öğretmen sayımızın 2 katına çıkarılması, burs imkanı ile müfredatı yeniden düzenleyerek manevi değerlerimiz ile yeni dünyanın teknolojik imkanlarla bir arada buluşturmasına imkan sağlayan hükümetimizin eğitime verdiği önemin bir göstergesidir. Sonuç olarak Başta Tuşba ilçemizde görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere ilimiz,Bölgemiz ve Ülkemizde görev yapan gecesini gündüzüne katan yağmur çamur,yaz,kış demeden en zor şartlar altında hizmet veren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor daha nice öğretmenler gününe sağlık,sıhhat başarı dolu bir eğitim - öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER