Koç: İyi niyetli çalışmalarımız sürecek

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şube Başkanı Hamiyet Erez Koç, gazetemizi ziyaret ederek, vakıf ve şube olarak yapılan çalışmalardan söz etti. Koç, amaçlarının devlet ile şehit aileleri ve gaziler arasında köprü görevi görmek olduğunu belirtti.

Koç: İyi niyetli çalışmalarımız sürecek

   Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüşen Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şube Başkanı Hamiyet Erez Koç, Van doğumlu olduğunu, esnaflık yapmanın yanı sıra vakfın şube başkanlığını yürüttüğünü söyledi.
    Koç, Ak Parti'nin kurucularından olduğunu belirterek, "2002 yılında Ak Parti kurulduğunda ben siyasetin içindeydim. Farklı kademelerde görev yaptım. Son yönetimde de yer aldım, ama iki yıldır aktif bir görevim yok. Şimdi vakıfla ilgileniyorum. Dört çocuk annesiyim" ifadelerini kullandı.
    Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nın 1994 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğunu söyleyen Koç, "Kâr amacı gütmeyen bir vakıfız. Bildiğiniz gibi vakıflar derneğin üstüdür. Vakfımızın kuruluş amacı, şehit aileleri ve gazileri gündemde tutabilmek, manevi gücün ne kadar önemli olduğunu anlatabilmektir. Devletimizin zaten şehit aileleri ve gazilere çok önemli hizmetleri ve pozitif bir ayrımı söz konusu. Eskiden çok fazla yoktu, ama Ak Parti Hükümeti ile birlikte kendilerine gereken değer verildi. Ama bizim halkımızın bir bölümü şehit ailesi veya gazi olduğunda hakkını arayamıyor. Geçmişte FETÖ gücünden dolayı istediği imkanları bulamayanlar oldu. Şimdi bizler vakıf olarak onlara yardımcı oluyoruz. Örneğin Başkale'de bir vatanda terör gazisi olmasına rağmen, 'gazilik' unvanını alamadığı için hem haklarından faydalanamamış, hem de düşük maaş alıyordu. Bizler bu gazimize yardımcı olduk, girişimlerde bulunup o unvanı almasına ve haklarından yararlanmasına vesile olduk. Ne mutlu bize diyorum. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin çözemediği konuları, bizler şube olarak çözmeye gayret gösteriyoruz. Onlar ve devletimiz arasında köprü görevi üstlenmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
   Kendilerine her konuda destek olanlara da teşekkür eden Başkan Koç, "Başta Van Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü Büyükşehir Belediyesi'nin vakfımıza katkıları söz konusu. Yine Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bizlere maddi ve manevi destek sunuyor. Yine Baytar Tavukçuluk da her konuda bize destek sunuyor. Yönetimimiz içinde Hatice Fidan Akgül var, kendisinin bize önemli katkısı var" dedi.
   Başkan Koç, yakın zaman içinde kendilerine özellikle maddi anlamda destek sunacak olan esnaf ve işadamlarıyla bir araya geleceklerini ve bunu da basınla paylaşacaklarını dile getirdi.
   Van’da düzenledikleri bazı etkinliklere ilçelerden şehit ailesi ve gazilerin gelmesindeki zorlukları da bildiklerini söyleyen BMaşkan Koç, bunun için her ay bir ilçede etkinlik düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER