Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılışı yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesinden ayrılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılışı yapıldı

   Van YYÜ Mühendislik Fakültesinden ayrılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin açılışı Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

   Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Battal mimarlık fakültesi için çok özel bir günde olduklarını hatırlatarak,  "Çünkü bugün  mühendislik fakültesinden ayrılıp açılışını yaptığımız bir gün. Bu nedenle çok anlamlı ve önemli bizim için. Yeni bir fakültenin açılması çok kolay değil. Özverili çalışmalarından dolayı Rektör Yardımcısı arkadaşım Murat Demirel ve fakülte çalışanlarına teşekkür ediyorum. " dedi.

    Mimar Sinan'ın eserleri tüm dünyada tarafından bilinen eserler olduğuna dikkat çeken Batta,"Mimar Sinan tüm dünyada  bırakmış bir değerimiz. Eğer siz doğru bir şekilde kendinizi  yetiştirirseniz çok güçlü ve gelecekte aranan bir mimar olabilirsiniz. Yeter ki çalışın ve iyi bir mimar olarak ülkenize hizmet edin. Vatanınıza, ailenize hayırlı ve ahlaklı birer birey olarak ülkemize önemli katkılar sunmak için çok çalışın. Mesleğiniz gerçekten çok önemli. Ben fakültemizin açılışının ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. " diye konuştu.

   Rektör Yardımcısı ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Demirel ise  Fakültenin genel yapısı ve  işleyişi hakkında bilgi vererek desteklerinden dolayı Rektör Battal'a teşekkür etti.  

   Konuşmaların  ardından  ilk dersi ODTÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. Lale Özgenel "Neden Van " başlıklı bir sunum yaparken Yrd. Doç. Dr. Sedat Bekiroğlu da "Mimarlık Bölümü ve Fakültenin dünü, bugünü ve Yarını" konulu  bir sunum yaptı.

   Sunumların ardından 400 öğrencisi olan fakültenin açılış töreni sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER