VEDAŞ'ın çalışmaları tamamlandı

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından kış mevsiminin uzun ve çok çetin geçtiği hizmet bölgesinde, elektrik şebekelerini kışın zorluklarına hazırlamak için yapılan çalışmalar tamamlandı.

VEDAŞ'ın çalışmaları tamamlandı

   Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde 2017 yılının nisan ayında başlatılan kışa hazırlık çalışmaları kapsamında; 107 adet DM’de bağlantıların kontrol edilerek elden geçirildiği ifade edildi.

   Konuyla ilgili VEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, söz konusu şebekeleri kışın zorluklarına hazırlamak amacıyla; mevcut ekibe 207 personel ilave edildiği ve 34 yeni aracın da filoya eklendiği belirtildi.

   Yapılan açıklamada, “Arızalı olan hücrelerde çalışmalar yapılarak onarımı sağlandı ya da değiştirildi. 1.248 adet dağıtım transformatöründe pano değişimi, parafudr ilavesi, işletme ve koruma topraklamaları kontrol edilerek toprak geçiş dirençleri uygun hale getirildi. Trafo bakımı çalışmaları yapıldı.1.446 km’lik Enerji Nakil Hattında izolatör değişimi, iletken değişimi, kırık direklerin onarımı, sehim alınması ve 11.399 adet sıkıbağ yenileme çalışmaları yapılarak bakımı yapıldı. Kış şartları nedeniyle eğilen 2.274 adet AG/OG direği düzeltildi. Aydınlatmaların arızalı ya da eksik olduğu yerlerde gerekli onarım ve ilaveler tamamlandı. Şebekemizin 208 km’lik kısmında ağaç budaması ve kesimi yapıldı. Ayrıca dağıtım şebekemizde sürekli arıza veren şebeke gruplarımızda şebeke yenileme, ilave tesisler gibi çalışmalarımızın büyük çoğunluğu tamamlanmış olup yılsonu itibariyle tesis çalışmalarımız da tamamlanmış olacaktır. Kar araçlarımız ve kar motosikletlerimizin bakım ve onarımı yapılarak zorlu kış şartlarına hazır hale getirildi. Ekiplerimizin kış şartlarında emniyetle çalışabilmeleri için geçtiğimiz kış mevsiminde çığ tatbikatı düzenlenmiş ve gerekli İSG eğitimleri tamamlanmıştır. Kış döneminde yolların kar nedeniyle kapandığı ve ulaşımın uzun süre sağlanamadığı bölgelerdeki şebekemizi de kışa hazırlamak için kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Merkezde veya ücra mezralarda kesintisiz enerji akışını sağlayabilmek, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla yaptığımız kış öncesi hazırlık çalışmalarımızda bizlere destek veren muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Bahsi geçen kışa hazırlık ve şebeke iyileştirme çalışmalarımız sırasında planlı elektrik kesintileri yapmak zorunda kalmıştık. Planlı elektrik kesintileri sırasında enerjisiz kalan halkımızın Şirketimize gösterdiği anlayış nedeniyle de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız. Kış dönemi boyunca oluşabilecek arıza durumlarına karşı arıza onarım ve bakım ekiplerimizin teyakkuz halinde olacağını değerli halkımızın bilmesini isteriz. Son olarak; yoğun emek ve büyük maliyetlerle kışa hazırladığımız şebekemizin en büyük düşmanı kaçak elektrik kullanımındaki aşırılıktır. Maalesef kış döneminde diğer aylara göre enerji tüketimi 2 (iki) katına çıkmaktadır. Bu durum şebekemizin aşırı yüklenmesine ve dolayısıyla da elektrik arızalarının artmasına neden olmaktadır. Kış mevsiminde mağduriyet yaşanmaması için kaçak elektrik kullanımının tercih edilmemesini önemle rica ederiz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER