Karakoç: Vatandaş hizmet istiyor

İstasyon Mahallesi Muhtarı Feyat Karakoç, vatandaşın hizmet istediğini vurgulayarak, “Bizler Tuşba’ya bağlı bir mahalleyiz. Tuşba’da 67 mahalle var. Belediyemiz bu sorunların çözümü için gayret gösteriyor. Başkan Salih Akman’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Karakoç: Vatandaş hizmet istiyor

Tuşba İlçesi’ne bağlı İstasyon Mahallesi Muhtarı Feyat Karakoç gazetemizi ziyaret ederek, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş’a mahallesinde yapılan çalışmaları anlattı.


 Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinlemek için kendi evinin yanında konteynerden oluşan bir büro kurduğunu ve burada şikayetleri ilgili mercilere illettiğini belirten Karakoç, özellikle belediye ile ilgili sorun ve sıkıntıların çözümünde sevindirici gelişmeler aldıklarını anlattı.


Karakoç, “Ben son seçimde muhtar seçildim. Yaklaşık 8 bin seçmenin bulunduğu bir mahalleyiz. Mümkün mertebe vatandaşların sıkıntılarını çözmek için gayret gösteriyoruz. Zaten vatandaş da bizlerden hizmet bekliyor. Muhtar olarak biz, vatandaş ile ilgili kurumlar arasında köprü görevi görmeye çabalıyoruz. İstasyon Mahallesi Tuşba’nın en büyük mahallelerinden biridir. Çarşı merkezine çok da uzak sayılmadığı için, vatandaş sorunların hemen çözülmesini istiyor. Kırsal mahalleler öyle değil. Kırsaldaki bir sorunun bir-iki hafta, bazen bir ay bile çözülmemesi, orada yaşayanlar tarafından normal karşılanıyor. Ama merkez mahalleler öyle değil. İnsanlar mahallede bir sorun varsa hemen çözülmesini istiyor. Sabah bir sorunu bize ileten, akşam mahalleye döndüğünde hemen sorunun çözülüp çözülmediğini soruyor. Biz muhtar olarak sorunları ilgili mercilere iletiyor ve takibini sürdürüyoruz” dedi.

 KARAKOÇ’TAN, BAŞKAN AKMAN’A TEŞEKKÜR…
Konuşmasında Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a da teşekkür eden Muhtar Feyat Karakoç, “İnanın mahallemizde belediye tarafından yapılması gereken sorunları Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a ilettiğimiz anda, imkanlar dahilinde sorunları çözmeye gayret gösteriyor. Bu son kar yağışları sonrası herkes evinin önünü kısa süre içinde temiz görmek istiyor. Ama Tuşba Belediyesi’nin de personel ve iş makinası, kamyon gibi araç gereçler de bazen yetersiz olabiliyor. Buna rağmen hemen ilçedeki merkez mahalleler başta olmak üzere, kırsalda hemen karla mücadele konusunda çabalıyorlar. Belediyenin çalışmaları bizleri de mutlu ediyor. Elbette vatandaşların yüzde yüz mutlu veya memnun olmasını bekleyemeyiz. Ama Tuşba Belediyesi’nin imkanları da çok yeterli değil. İmkanlar gelirlerle alakalıdır. Buna rağmen belediye yetkililerinin ve çalışanların çabası takdire şayan” ifadelerini kullandı.


Muhtar olarak mahalle sakinlerinin sıkıntılarının çözümü için gayret göstermeye devam edeceğini söyleyen Karakoç, kurum yetkililerinin de muhtarların şikayetlerini ve taleplerini dinlemesi ve çözüm için çabalamasını istedi.
Bölge:Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER