İlhan: Sorunların çözümü için çalışacağız!

Saadet Partisi İl Başkanlığı'ndan istifa ederek 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Özay İlhan, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da ülke ve ilin sorunlarının dile getirileceğini, çözüm önerilerinin de anlatılacağını belirterek, "24 Haziran seçimlerinde zaferle çıkmamız halinde, tüm bu dile getirilen sorunları, kısa, orta ve uzun vadede çözmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İlhan: Sorunların çözümü için çalışacağız!

      24 Haziran seçimlerine bir aydan az bir süre kala siyasi partilerin çalışmaları da sürüyor.
Milletvekili adayları da seçimden zaferle çıkmaları halinde yapacakları icraatları anlatıyor.
Gazetemizin sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Özay İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak, son yıllarda bildiğiniz üzere kentin tüm sorunlarını ve çözüm önerilerini hem basın açıklamaları, hem raporlarımızla dile getirdik. Bunları yaparken amacımız birilerini yerden yere vurmak, bağcıyı dövmek değildi. Bizim amacımız sorunların çözülmesiydi, üzümü yemekti yani. Van'ımızı ilgilendiren meseleleri objektif şekildi dile getirdiğimiz gibi, çözümün ne olduğunu da anlattık. İktidara geldiğimizde de, kısa, orta ve uzun vadeli bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

 


      24 Haziran seçimleri için Genel Merkezin isteği doğrultusunda İl Başkanlığı'ndan istifa ederek adaylığını bıraktığını belirten İlhan, 29 Mayıs Cuma günü Van'da milletvekili aday toplantısı düzenleyeceklerini anlattı.
Van'ın 13 ilçesi ve yaklaşık 600 mahallede çalışacaklarını dile getiren İlhan, seçim bürolarını da önce halkın gönlünde, sonra fiziki mekanlarda açacaklarını belirtti.

 


      Ülkedeki ekonomik çalkantıların sadece 'dış güçler müdahale ediyor' mazeretiyle açıklanamayacağını söyleyen İlhan, "Bizim para birimimiz eğer dolar karşısında 15 gün gibi kısa bir sürede yüzde 15 değer kaybediyorsa, bir devalüasyon olmuştur, bunu kabul etmeliyiz. Ekonomi iflas etmiştir, demek ki ekonomide uygulanan yanlış politikalar söz konusudur. İktidar yol yaptı, köprü yaptı, betona yatırım yaptı, ama fabrikaları kapattı. İstihdam oluşturan alanları daralttı, tarım hayvancılık bitti. Türkiye olarak, her gün çok fazla miktarda mal aldık, ama çok az miktarda satış yaptık. Türkiye'nin ihracatının arttığıyla ilgili haberler izliyoruz, ama ithalatın yükseldiği ile ilgili haberler yapılmıyor. Sahte ekonomistler ekonomiyi iyi gösteriyor" şeklinde konuştu.

 


      "BİRÇOK ÜRÜNÜ İTHAL EDER DURUMA GELDİK"
Et ithalatı konusuna değinen İlhan, "Bugün eğer Van'dan küçük ülkelerden et ithal ediliyorsa, konuşacak çok fazla bir şey yok. Yine bundan 19 yıl önce Kanada'ya Van'da mercimek tohumu gidiyordu, ama bugün mercimek ithal ediyoruz. Birçok ürün başka ülkelerden ithal ediliyor. İktidar battığını anladığı için, erken değil, baskın seçim kararı aldı. Gerçekler ortada, dolar, Euro, benzin, mazot aldı başını gitti. 16 yıl önce ülkenin nüfusu kaçtı, şimdi kaç? 16 yıl önce hangi fabrikalar vardı, şimdi kaç tane kaldı? Bunun hesabının iyi yapılması gerekir" diye konuştu.

 


       Ülkedeki hiçbir kesimin düşmanı olmadıklarını, hepsinin kurtuluşu için çalıştıklarını hatırlatan Özay İlhan, "Biz hiçbir siyasi partinin düşmanı değiliz. Herkesin kurtuluşu için çalışan milli görüş hareketiyiz. Ancak ve ancak ülkede birlik olursak, kardeşçe hareket edersek, iyi şeyler başarırız. İktidarın dilinin de doğru olmadığını düşünüyoruz. Kendisinden olmayan herkese kulp takan, hain ilan eden bir iktidar vardır. Biz Türkiye'nin seksen milyon halkıyla kol kolayız. 25 Haziran sabahı, kötüler kaybedecek. Siyonizm kaybedecek. ABD, İsrail kaybedecek. Ümmet kazanacak, Filistin, Irak, Suriye ve tüm mazlum halklar kazanacak" ifadelerini kullandı.

 


       "İİT'NİN 'DOĞU KUDÜS' İFADESİ YANLIŞTI"
Filistin ve Kudüs konusuna da vurgu yapan Özay İlhan, "Amerika, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu belirterek, büyükelçiliğini oraya taşıdı. Büyükelçiliğin taşınması kararı Şubat ayında alındı. Ama bu kararın ardından üç gün sonra İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesi yapıldı. Oradan bir bildiri yayınlandı, ama 'Doğu Kudüs' ifadesi kullanıldı. Kudüs'ün doğusu, batısı olmaz. Kudüs Filistin'indir, denilmeliydi" dedi.

 


       Saadet Partisi olarak Kudüs ile ilgili miting kararı aldıklarını, iktidar partisinin de aynı tarihlerde miting kararı alarak bir nevi Kudüs üzerinden seçim mitingi yaptıklarını söyleyen İlhan, "İktidar Partisi 18 Mayıs'ta İsrail'e tepki mitingi düzenledi. Ama bir gün sonra İsrail'e iktidar eliyle petrol sevkiyatı yapıldı. Bugün Manavgat üzerinden İsrail'e su gidiyor. Oysa gönül isterdi ki ciddi adımlar atılsın. Gerekirse İsrail'e askeri güç gönderme kararı alınabilirdi. Gönderilmese bile bu karar Filistin halkına moral olurdu" şeklinde konuştu.

 


        İlhan, 24 Haziran seçimlerini huzur içinde yapılması temennisinde de bulunarak, "Bu seçimlerin ülkemizin, İslam âleminin ve yeryüzündeki bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Van'ımızda da bu seçimlerin huzur içinde geçmesini diliyorum. Hiç kimsenin burnunun kanamamasını istiyoruz. Bizler herkesi kucaklama adına siyaset yapacağımızı hatırlatıyoruz, çünkü herkes bizim kardeşimiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER