Gevaş'ın saklı güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor

Van'ın en güzel ilçelerinden biri olan, mavi göl ve yeşil doğanın birleştiği Gevaş'ta, saklı doğal güzellikler keşfedilmeyi bekliyor. Bu alanlardan birisi de Hişet Mahallesi'nin yukarısındaki Kaymakamlık Tepesi.

Gevaş'ın saklı güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor

          Van'ın şirin ilçelerinden biri olan 30 bin nüfuslu Gevaş'ın güzellikleri yaz aylarına girilirken daha bir belirginleşiyor. Vatandaşlar Ramazan ayına rağmen ilçeye gittiklerinde söz konusu tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret etmeden ilçeden ayrılmıyor.

 


     Yılmaz Erdoğan'ın Vizontele ve Vizontele Tuuba filmleri ile daha fazla tanınan ilçede, birçok tarihi ve doğal güzelliklerin olduğu alanlar var.

 


       Van'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan ilçede, Van Gölü'nün ikici büyük adası olan Akdamar Adası bulunuyor. Büyük bir turist potansiyeline sahip Akdamar Adası'na Gevaş iskelesinden tekne ile gidilebilir. Yine tarihi mekânlardan biri de İzzettin Şir Camii. Selçuklu Döneminden kalan bu külliye; cami ve medreseden oluşuyor. Tarihi yerlerden biri de Halime Hatun Kümbeti. Bu kümbet Gevaş merkezde bulunuyor ve kümbetin üzerinde bulunan kitabeye göre; Melik İzzeddin tarafından kızı Halime Hatun için yaptırılmıştır.

 


      Selçuklu Mezarlığı'nın da bulunduğu Gevaş'ta, ilçeyi hakim bir noktadan gören ve fotoğrafçıların en fazla gittiği alanlardan biri de Kaymakamlık Tepesi olarak bilinen yer.

 


      Burası Ramazan Ayı'na rağmen vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.
Önceki gün söz konusu alana giderek fotoğraflar çeken gazeteciler, söz konusu yerin tanıtımının yapılması ve yetkililer tarafından biraz daha önemsenmesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER