Erdoğan: Hesabı da hesap yapanı da anında tanırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepsi bir araya gelip seçimde bizim önümüzü kesecekler. Bu siyaset mühendisliği hesaplarıyla biz 1989'dan beri mücadele ediyoruz." dedi.

Erdoğan: Hesabı da hesap yapanı da anında tanırız

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

    Mitingin kalabalığına işaret eden Erdoğan, "Adıyaman bugünde kabına sığmıyor. Havaalanından buraya kadar maşallah yol kenarlarında Adıyamanlılar bir sel gibiydi. Adıyaman'ın bu sevgisine bu duruşuna kim dayanabilir? Sizleri tekrar yürekten selamlıyorum Adıyaman. Bu mübarek topraklarda yaşamış olan ve halen yaşayan gönül dünyamızın adeta kandillerini selamlıyorum. Ekmek teknesi işyerinde, tarlasında, bahçesinde rızkının peşinde koşan kardeşlerimi selamlıyorum. Adıyaman, vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Maşallah, unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. Adıyaman, vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Adıyaman vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz?" diye soran ve "evet" yanıtı alan Erdoğan, "Maşallah. Unutmayın, yaparsa yine AK Parti yapar. Nasıl geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi her alanda 3,5 kat büyüttüysek şimdi de 2023 hedeflerimize ulaşarak ülkemizi iki kat daha ileriye götürmek istiyoruz. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz milletimize efendilik taslamaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Dün öyleydik, bugün de milletimize, Adıyaman'a hizmete talibiz. İşte bunun için 24 Haziran'da sizlerden yeniden hizmet için, yatırım için, proje için bir kez daha destek istiyoruz. Biz beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Adıyaman, 24 Haziran'da güçlü Meclis için cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? 24 Haziran'da güçlü hükümet için cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? 24 Haziran'da güçlü Türkiye için cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Sizlerin desteğiyle irade, erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? Adıyaman'ın bu coşkusunu, bu heyecanını gördükten sonra Allah'ın izniyle 24 Haziran'da, 24 Haziran akşamı sandıkları patlatacağımızdan eminim. Ben Adıyaman'da bunu her zaman gördüm. Allah'ın izniyle birinciler hep Adıyaman'dan çıktı ama bu defa bir başka çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

    "Bu süreçte dargınlık, kırgınlık yok"

    Erdoğan sözlerine devamla, "Rabbim hepinizden razı olsun. 5'te 5 değil mi? Şüphe var mı? Allah razı olsun. Bu süreçte dargınlık, kırgınlık yok, tamam mı? Bazen duyuyorum böyle dargınlık, kırgınlık filan olanlar var. Sakın ha dargınlık, kırgınlık yok. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz, Allah için seveceğiz. Makam, mevki, aşiret bunları koyalım bir kenara. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz, seveceğiz. Geçmişte yıllarca ihmal edilen mahrumiyeti iliklerine kadar hisseden Adıyaman hizmeti kıymeti iyi bilir. Hükümetlerimiz döneminde Adıyaman'a 14 katrilyon liralık destek ve yatırım yaptık. Ama Adıyaman bunu haketti. Adıyaman'la Şanlıurfa'yı birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü abide bir eser oldu mu? Yaparsa AK Parti yapar. Yapımı devam eden, Kahta Köprüsü de bitmek üzere. Projenin tamamını 2 yıl içerisinde hizmete alıyoruz. Hızlı Tren projelerimizin içinde Adıyaman da var biliyorsunuz. Malesef Ana muhalefet partisinin başındaki aday ne diyor? "Hızlı tren yapıp ne yapacaksın?" Yatırım bizim işimiz, havalimanları bizim işimiz. Yaparsa AK Parti yapar. İnşallah Adıyaman'ı hızlı trene kavuşturacağız. Havalimanımıza yeni bir terminal binası yaptık. Havalimanımızın 2005 yılında yolcusu 7 bindi. Geçen yıl 260 bin oldu. 7 binden 260 bine çıktı. Atatürk Baraj Gölü'ne 30 baraj ve 100 yolcu feribot kapasiteli yerler yapacağız. Şehir merkezine içme suyu temin ettik. Mevcutların üzerine 10 baraj ve bir gölet daha inşa ediyoruz. Sulama projelerini hızla tamamlayacağız" dedi.

   "Rahat olun sizin kazanılmış haklarınızı AK Parti iktidarı geri almaz"

   16 yılda Adıyamanlı çiftçilere 1,2 katrilyon lira tarımsal destek verdiklerini söyleyen Erdoğan, "Bay Kemal, hani ne diyordun "Çiftçilere birşey vermiyorlar." Bunları biz verdik biz. Tütün Adıyaman'da önemli bir yere sahip. Bu ürünün ticari önemini görmezden gelmiyorum ama yinede tavsiye ediyorum sigara içmeyin. Hele hele erkekler hanımlara zulmetmeyin. Bu konuyu istismar ederek kafanızı bulandırmaya çalışanlar olduğunu duydum. Geçmişte tütünün bir gramının bile satışının yasak iken. Gerekli düzenlemeleri yapıp tütünün değerinden satılabilmesine biz imkan sağladık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir. Biz sizlerin ekmeğine engel olmaya değil ekmeğini büyütmeye geldik. Bununla ilgili de arkadaşlarıma 24 Haziran'dan sonra bu konuda talimatlarımızı verdik. Asla sizin bu konuda da önünüz kesilmeyecek rahat olun. Sizin kazanılmış haklarınızı AK Parti iktidarı geri almaz. Son 16 yılda toplam 26 bin 581 Adıyamanlı kardeşimizi İşkur aracılığı ile işe yerleştirdik. 24 Haziran'da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz?" dedi.

    Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

   "Oy namustur oyunuza lütfen sahip çıkın"

   Türkiye için milletimiz için, hayata geçirecek parti kendisi için oy ister. Cumhurbaşkanlığında, mecliste ne kadar güçlü olursanız ülkeye o kadar iyi hizmet edersiniz. 24 Haziran'da kendisi için değil başka adaylara başka partilere oy isteyenler var. Ana muhalefet partisi genel başkanı ne yaptı? 15 tane milletvekilini pazara çıkardı. 15 milletvekilini birden paket yapıp başka bir partiye servis etti. Ne olduğunu, nereye gittiklerini anlayamayan milletvekillerinin şaşkın yüzleri hala gözlerimin önünde. 23 Nisan'da Meclis'e gittiğimde bu milletvekillerinin en arka sıralarda kendilerini saklamaya çalıştıklarını gördüm. O paketlendikleri partinin sıralarına bile gelmediler. Çünkü yapılan işin ne kadar utanç verici olduğunu onlar da biliyorlardı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imzalar toplanırken de kendi adaylarını bir kenara bırakıp başka adaylar için seçim kurulları önünde sıraya girmişlerdi. Siz sakın onların dediklerine bakmayın bu işin demokrasiyle felan alakası yok. Güya 24 Haziran seçimlerinde hepsi toplanıp bizim önümüzü kesecekler. Hesabı da hesap yapını da anında tanırız. Şimdi de aynı partinin genel başkanı dahil pek çok sözcüsü şu parti illa barajı geçmeli diyerek adeta seçmenlerini işportaya çıkarıyor. Barajı geçmeli dedikleri parti bu ülkenin en eli kanlı örgütünün emrinden çıkmadğı için gerçek anlamda siyasi parti olamamış bir yapıdır. Milletvekilleri kendilerine oy verenleri temsil etmek yerine örgütün cenaze ve silah işlerine bakıyordu anlıyorsunuz değil mi? Belediye başkanları seçildikleri yere hizmet etmek yerine devletin aracını, parasını örgüte dağa gönderiyordu. Teşkilatları örgüt adına dağa adam toplama merkezleri haline gelmişti. Böyle bir partinin illa mecliste olmasını ülkede sadece bir PKK istiyor birde CHP istiyor. Öyle ki yurt dışında aynı çadırın bir tarafını CHP diğer tarafını bölücü örgütün siyasi uzantısı kullanıyor. Benimle ilgili Almanya'da yapılanları duyuyorsunuz değil mi? Yahu topunuz gelin topunuz. Benim Avrupa'daki kardeşlerim herşeyi çok iyi biliyor. Onlar sizin o çadırlarınızda oy vermezler. Sahada seçmenini ona buna peşkeş çeken bir partinin, ülkenin yönetiminde iddiası zaten yok demektir. Kafalarındaki 40 tilki artık 24 Haziran'da başka yere kaçacak. Yakında bunların hepsinin de kuyrukları birbirine dolanacak."

"Red, asimilasyon, inkar bütün bu politikaları biz kaldırdık"

"Şimdi ben Adıyaman'da bu manzaraya bakıyorum. Bu manzara tek başına oynanan oyunu bozmaya yeter. Bu ülkede 81 milyon vatandaşımızın tamamıyla birlikte Kürt kardeşlerimizin de temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu kadar açık söylüyorum. Niye? Benim için Türklük, Kürtlük, Lazlık, Çerkezlik böyle birşey yok. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik bu kadar basit. Türkiye'de Kürt kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadıkları yerlere en büyük hizmeti biz götürdük. Şehir merkezlerinden mezralara kadar, yolundan suyuna kadar eksik hizmet bırakmadık. Kültürel ve sosyal haklar konusundaki tüm yasakları biz kaldırdık, tüm engelleri biz kaldırdık. Asimilasyon, inkar, bütün bu politikaları biz kaldırdık. Ülkemizde artık kimse ne kökeninden ne inancından ne sosyal statüsünden dolayı itilip kakıldığını, horlandığını, ikinci sınıf muamele gördüğünü söyleyemez. Bu terör örgütünün güdümündeki parti ne yaptı? Türkiye'nin tamamını bir kenara bıraktı mı? İstismarı yaptıkları bölgelerde dikilmiş bir tane ağaçları üst üste konulmuş bir tane tuğlaları var mı? Şimdi cezaevinden aday olan bu zatı ziyaret ediyor. Muharrem, sayın Muharrem önce Edirne'ye gittin peki bu Diyarbakır'da yapılan 7 Haziran seçiminden sonra bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi? 53 tane benim Kürt kardeşimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymiş adaymış, neymiş serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun, neyi serbest bırakıyorsun bu ülkede hukuk var yargı var. 53 tane benim Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. Ondan sonra da biz asla kimseyi öldürmeyiz diyorlar. Yasin Börü'nün hesabını veremezsiniz. Oradaki kardeşlerimizin hesabını veremezsiniz. Yargı tecelli edecektir. Hukuk, adalet tecelli edecektir. Gereği neyse o olacaktır. Bunlar sadece ve sadece mezar taşı dikmeyi bilirler" 

   "Çukur eylemlerinde 300'ün üzerinde vatandaşımızın ölümünden bunlar sorumlu"

   "6-7 Ekim'de insanlarımızı birbirine kırdıranlar bunlar değil miydi? Şimdi cezaevinden esip yağan zatın elinde 53 vatandaşımızın kanı var kanı. 2015 seçimlerinde onca oy alıp meclise girdiler de ne oldu? Çukur eylemlerinde 300'ün üzerinde vatandaşımızın ölümünden bunlar sorumlu. Okuldan kütüphaneye, camiden hastaneye, öğrenci yurdundan yola ve kaldırıma kadar yakıp yıkmadık yer bırakmayan teröristlerin arkasında bunlar duruyordu. Ekranlarda saz çalıyor diye pazarlananlar arka tarafta milletimize kurşun sıkanların sırtını sıvazlıyorlardı. Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızın inancı ve kültürü üzerinden istismar dili kuran bu parti batıda ne kadar inançsız, kendi kültürüne ve ülkesine husumet besleyen varsa onlarla yol yürüyor. CHP öyle mi? PKK bunlar beraber yol yürüyor. Dün devlete atfettikleri baskıcı, kan dökücü, inanç ve kültürlere saygısız ne kadar davranış varsa fırsat bulunca hepsini kendileri uyguladılar. Bunlardaki riyakarlık, zehirli dil inanın kimsede yok. Cumhurbaşkanı adaylarına bakıyoruz, bir kısmını zaten hiç zikretmiyorum, onlar cumhurbaşkanlığına değil sadece isimlerini oy pusulasına yazdırmaya aday. Geriye kala kala anamuhalefet partisinin adayı kalıyor. Onu da bir süredir meydanlarda, televizyonlarda seyrediyorsunuz. Aslında komik bir adam. Kimi zaman yalan dolanla kimi zaman atıp tutarak insana hoş vakit geçirtiyor. Ama asıl soru şu, böyle kişiye ülkenin yönetimi emanet edilir mi?"

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2018, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER