Ekin: Coronavirüs, bildiğimiz grip hastalığı

Birlik Vakfı Van Şube Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin, coronavirüs hastalığının, grip ile eşdeğerde olduğunu ifade ederek, abartılmaması gerektiğini belirtti.

Ekin: Coronavirüs, bildiğimiz grip hastalığı

2020 Şubat ayı Sivil Dayanışma İnisiyatifi aylık olağan toplantısına Birlik Vakfı Van Şubesi ev sahipliği yaptı. Toplantıya İdlib Şehitleri ile çığ ve depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için Fatiha okunarak başlandı.

Çok sayıda STK başkanlarının katılım sağladığı toplantıya yoğun bir gündem ile devam edildi.

Toplantıda küresel kâbus haline gelen Coronavirus (COVID-19) hakkında STK Temsilcilerini bilgilendiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Birlik Vakfı Van Şube Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin de görsel temalarla Coronavirüsü anlattı.

Ekin, bu hastalığın grip hastalığı olduğunu, abartılmaması gerektiğini, dile getirerek stresin hastalıkları tetiklediğini, herkesin aklıselim davranması gerektiğini, doğrulanmayan bilgilerle hareket edilmemesi gerektiğini, bağışıklık sisteminin dinç / diri olması durumunda korkulacak bir şey olmadığını, her durumda hasta olan bireylerle tedbiren fazla temas kurulmaması gerektiği konusuna dikkat çekti.

Birlik Vakfı ve SDİ İcra Kurulu davetine icabet eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, STK Başkanlarına Van'daki Milli Eğitim müdürlüğü faaliyetlerinden, gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerden ve STK’lardan beklentilerinden bahsetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, yapılan programın verimliliğine vurgu yaparak bu tür programların birleştirici ve samimiyet unsurlarının temelini oluşturduğunu, sorunları birlikte çözmenin önemine değindi. Bu konuda kapılarının her zaman açık olacağını bildirdi.

 Kendisinin de uzun yıllar STK’larda görev aldığını ve STK faaliyetlerini önemsediğini dile getirdikten sonra STK temsilcileri ile karşılıklı soru cevap şeklinde programa devam edildi.

Program dilek ve temennilerle son buldu.

Bölge:Emre An

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER