Yöresel lezzetler Van'da buluşacak

Son üç yıldır ülkenin 81 şehrinden lezzetlerinin bulunduğu Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, 6 Mart’ta yeniden Van’da açılıyor. Anatolia Fuarcılık Genel Müdürü Özgür Can Çelik, gazetecilerle bir araya gelerek, söz konusu fuarı, olumsuz söylentilere rağmen Van’da açacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Yöresel lezzetler Van'da buluşacak

 

   6 Mart-15 Mart tarihleri arasında Van’da açılacak olan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarına sayılı günler kaldı.

   Van’da Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı’nda gazetecilerle bir araya gelen Anatolia Fuarcılık Genel Müdürü Özgür Çelik, fuarın 6 Mart saat 14.30’da resmi açılışının olacağını anlattı.

   Van’daki fuarın güzel geçmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çelik, “Fuarımızı üçüncü kez Van Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıyoruz. Bundan önce Kahramanmaraş’taydık. Denizli’deydik. 10 büyükşehirde bu fuarı hizmete açıyoruz. Van’a alıştık. Van bizim için güzel ve özel bir şehir. Bu yıl şu virüs söylentilerine rağmen biz Van’a geldik. Allah’a şükür hiçbir sıkıntı yok. Biz fuarımızı gönül rahatlığıyla açacağız” dedi.

 

   “FUARIMIZA BÜYÜK FİRMALAR KATILACAK”

   Bu yılki fuarda bazı iptaller olsa da, çok önemli firmaların Van’a geleceğini anlatan Çelik, “Trabzon’un peynirinden, Isparta’nın gülüne, İzmit’in pişmaniyesine, Antep’in baklavasına, Giresun’un fındık ezmesinden, Hatay’ın künefesine kadar 81 ilden lezzetler Van’da buluşacak. Bu yıl yeni firmalar geliyor. Trabzon’un en büyük peynir firması. Yine Ege’den çok kaliteli bir zeytin firması Van’daki fuarımıza gelecek. İzmit pişmaniyesi burada. Yine ihracat noktasında ülkede söz sahibi başka firmalarımız da olacak. Cumartesi ve Pazar günü ikişer kez sirk gösterilerimiz olacak. Yine hafta için de akşam yediden sonra çocuk kulüpleri olacak. Yine hafta içi de akşamları sirk gösterilerimiz olacak” diye konuştu.

  Çelik, dünyayı sarsan koronavirüs konusuna da üstü kapalı girerek, bazı firmaların çekindiği için Van’a gelmediğini, zarara rağmen daha önce ekmeğini yedikleri işlerine saygı dolayısıyla yine Van’daki fuarı gerçekleştirmekten çekinmediklerini anlattı.

 

   FUAR İÇİN ÜCRETSİZ SERVİSLER KALDIRILACAK

   Geçen yıl Van’daki fuarın Türkiye’deki en büyük ikinci fuar olduğuna vurgu yapan Çelik, bu yıl da fuarın canlı geçmesi için gazetecilere de algı yönetimi konusunda görevler düştüğünü dile getirdi.

  Van’daki fuar için yine iki noktadan saatte bir ücretsiz servis kaldırılacağını ifade eden Çelik, “Kazım Karabekir Caddesi, Şişli Öğretmenevi önünde, ayrıca Beşyol Mevkii, Hz. Ömer Camii karşısında ücretsiz servislerimiz olacak” diye konuştu.

   Fuarın niteliğinin artacağına inandıklarını söyleyen Özgür Can Çelik, “Türkiye’nin en önemli yöresel ürünler fuarlarından birini yapmak için çabalarımız sürüyor. Van’da ilk yıl yaptığımız fuarın ardından, ikinci fuara iki kat daha fazla firma katıldı. Sohbetler arasında söylenen her sözcük önemli. Van’daki fuarda firma sahipleri ve vatandaşlar arasındaki sıcak diyaloglar, başka şehirlerde de konuşulunca, Van ister istemez güzel bir reklam ile tanıtılıyor. İnşallah bu yıl her türlü olumsuzluğa rağmen, söylentilere rağmen bu fuarımız güzel geçecek” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2020, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER