Edremit'te sahilde balık mangal keyfi…

Van'ın Edremit İlçesi'nde sahilde mangalda Van Balığı'nin pişirilmesini fırsat bilenler buraya akın ediyor. Edremit Eski TOKİ kavşağındaki sahile akın eden vatandaşlar, gemi üstünde veya sahilde oturarak porsiyon veya ekmek arası balık yemenin keyfini yaşıyor.

Edremit'te sahilde balık mangal keyfi…

      Havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar Van'da en fazla Edremit ilçesindeki sahillere akın ediyor.
Bu yıl kış mevsimi yaşamadıklarını, Şubat ayında bile güneşli günlerin tadını çıkardıklarını söyleyen vatandaşlar, Nisan ayına bir hafta kala sahillerde güneşin keyfini çıkarıyor.


       Edremit ilçesine giden vatandaşlar son zamanlarda karnını doyurmak için mangalda balığı tercih ediyor.
Fiyatın ekonomik, tadın ise lezzetli olduğunu söyleyen Emrah Kaytan isimli vatandaş, "Hafta sonu Edremit'e geldik. Burada Kız Kalesi'nde 'Ayran Aşı Balık Başı' Festivali vardı. Yoğunluktan dolayı orada karnımızı doyuramayınca, kendimizi sahile attık. Burada çok güzel mangalda balık pişiriliyordu. Bizler de ailemizle birlikte mangalda balık keyfi yaşadık. Van gerçekten de çok güzel bir şehir. Herkesin bu şehrin kıymetini bilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.


      Edremit İlçesi'nde Belediye ve Kaymakamlık girişimleri ile yapılan sahil yolunun da ilçenin prestijini yükselttiğini belirten vatandaşlar, sahil yolunun tamamlanması ile birlikte buraların kentin en güzel mekanları, ülkenin de sayılı güzel yerlerinden olacağını söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER