Bilici: Büyükşehir için aday adayıyım!

Yerel seçimlerde Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olacağını kamuoyuna duyuran Eğitimci Mehmet Bilici, seçilmesi halinde en fazla kentin turizmi konusunda kafa yoracağını belirterek, "Bir dönemler Van'ın 80 bin nüfusu varken, 70 bin yabancı turist ağırlıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı olmamız halinde, eski turizm potansiyeline kavuşmak için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bilici: Büyükşehir için aday adayıyım!

   Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere altı ay gibi bir zaman olmasına rağmen Van'da ilk kez bir isim şimdiden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adayı olduğunu açıkladı.

    Bak Hele Bak Kahvaltı salonunda kentteki gazetecilerle bir araya gelen ve eğitimci kimliğiyle tanınan Mehmet Bilici, görev verilmesi halinde Ak Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmaya hazır olduğunu ifade ederek, seçilmesi halinde yapacaklarını sıraladı.

    Önce kısaca kendini tanınan Mehmet Bilici, 1968 yılında Van'da dünyaya geldiğini. ilk, orta ve lise tahsilini Van'da tamamladığını belirterek, "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1986 yılında Adıyaman ilinde göreve başladım. Daha sonra  Atatürk Üniversitesi  Türkçe Bölümü'nde lisans eğitimimi tamamladım. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli makamlarda 26 yıl öğretmenlik ve idarecilik yaptım" dedi.

    Bilici, 2012 yılında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Van Bölge Müdürlüğü'ne Bölge Müdür Yrd. olarak atandığını, söz konusu kurumda 6 yıldır çalıştığını belirterek, "Yönetim Bilimi İletişim, toplum ve insan psikolojisi alanında bir çok kurs ve seminere katıldım. Ailemizin geçmişten itibaren ticaretle uğraşmasından dolayı kendimize ait iki adet mobilya mağazamız bulunmaktadır. Evli bir erkek , iki kız çocuğu ve dört  torun sahibiyim. Ayrıca çok iyi seviyede Kürtçe ve orta seviyede  İngilizce dillerini bilmekteyim" şeklinde ifadelerle kendini tanıttı.

 

    "VAN'A VEFA BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM"
    Van'a vefa borcunu ödemek amacıyla söz konusu göreve talip olduğunu dile getiren Mehmet Bilici, "Uzun yıllardan bu yana gerek yurt içi gerekse yurt dışı gezilerimde gözlemlediğim bir çok yeniliği Van'a nasıl uyarlayabileceğim konusunda  çalışmalar yaptım. Bu çalışmalar neticesinde,  oluşturduğum çok sayıda projeyi hayata geçirmek üzere bu göreve talip olmaya karar verdim. Bu yaşadığımız coğrafyada uzun yıllardır süregelen ve  kangrenleşen kardeş kavgasının sonlandırılmasında ve her kesime aynı yakınlıkta olunmasında Belediye Başkanlık makamının önemli bir rolü bulunmaktadır. Bir fiil bu olayları bizzat yaşayan bir eğitimci olarak,  Mehmet Öğretmen unvanı ile bu başkanlık görevine talibim. Bir eğitimci olarak yetiştirmiş olduğum pek çok öğrencim bugün Van'da hemen hemen her makam ve mevkide hizmet vermektedir. Hepsi benim evladım, kardeşlerimdir. Hemşerilerime vereceğim hizmette insanlık adına hiçbir ayrım gözetmeksizin yapacağım çalışmalar öncelikli olacaktır" şeklinde konuştu.

 

    "AYRIM YAPMADAN HİZMET EDECEĞİZ"
   İnsanların doğduğunda anne ve babasını seçme gibi bir şanslarının olmadığını, ırkını, milletini belirleme gibi bir durumun da olmadığını anlatan Mehmet Bilici, "Hiç birimiz anne babamızı seçme şansına sahip olmadığımız gibi ırkımızı da seçme şansına sahip değiliz. Öyleyse bu ayrımcılığın sebebi nedir? Yerel yönetimlerde, haktan, adaletten ayrılmayan adayların hizmette yarışmalarının doğru olacağı kanaatindeyim. Her kesimden, her siyasi görüşten gönül bağımın olduğu insanlar vardır. Hatta şunu çok net söyleyebilirim, aday olduğum partinin taban oyunu  +10 puan artıracak destekçim vardır.  Bu konuda yapılacak anket ve kamuoyu yoklamaları bunu belgeleyecektir. Ayrıca Van Büyükşehir olmasına rağmen Türkiye'deki diğer büyükşehirlere nazaran bir çok konuda maalesef hak ettiği konumda değildir. Özellikle turizm alanında Van'ımızın marka şehir olması yolunda çok iddialı projelerim hazır bulunmaktadır. Bu projelerimi ilerleyen süreçte siz değerli basın mensupları ve sevgili hemşerilerim ile paylaşacağım. Geçmişin ve büyüklerin tecrübeleri, gençliğin hayalleri, enerji ve dinamizmiyle çıktığım bu yolda dua ve desteklerinizi bekliyorum" ifadelerini kullandı.

 

    "VAN'DA SUİT TERMAL OTELLER YAPACAĞIZ"
    Kahvaltı sonrası yaptığı sohbette özellikle Van'ın turizm açısından iyi bir noktaya gelmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Bilici, "Yaklaşık 10-12 yıl önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda görev yaparken, eğitimle alakalı bir proje kapsamında Muğla'nın Akyaka Beldesi'ne gitmiştik. Pırıl pırıl bir belde ile karşılaştım. Her taraf tertemizdi. Belediye Başkanı genç biriydi. Ülkede sadece DSP'den iki isim seçilmişti, biri de oydu. Bir dere kenarında yemek yedik. Derede balıklar vardı, kazlar, ördekler vardı. Bekçi yoktu. Orayla Van'ı kafamda kıyasladım. Demek ki bizler o noktaya gelmek için daha çok çalışmalıyız" dedi.

    Konuşmasında turizm kenti Antalya ile Van'ı da kıyaslayan Mehmet Bilici, "Arkadaşlar bakın insanlar turizm dendiğinde hep Antalya'ya gidiyor. Ama Van'da güzel çalışmalar olursa, bizim şehrimizin Antalya'dan daha çok avantajları var. Bir kere tatilde 7-8 saat uyuyamayan biri tatil yaptım diyemez. Antalya'da yaz sıcağında bu kadar uyuyamazsınız. Ama Van'da geceler yazın bile serin olduğu için bu şehir önemli bir avantaja sahip. Yine gölümüz şifa kaynağıdır. Huzur için gezilecek çok güzel yerlerimiz vardır. Antalya'da insanları bir otele kapatıyorlar, 10 gün boyunca turist dışarı bile çıkmıyor. Biz Van'da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev almamız halinde inşallah turizme gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Suit termal oteller kurarak, Van'da 12 ay turizm yapılmasına vesile olmaya gayret edeceğiz. Van Gölü'nden alacağımız suyu, otellerde güneş enerjisi ve paneller aracılığıyla ısıtıp, kapalı ve açık havuzlara aktaracağız. Böylece turist her mevsim Van'da havuza girme fırsatı bulabilecek. Sadece turizm alanında değil, kentin diğer alanlarda da gelişmesi için güzel projelerimiz var. Bu projeler biz gelmeksek başkasına nasipse o yapmalıdır. Ben hiçbir zaman şahsi düşünmedim. Hakkımızda hayırlı olanı istiyoruz" dedi.

     Basın toplantısının ardından Bilici, gazeteciler ve Kahvaltı Salonu Sahibi 'Bak Hele Bak' lakaplı Yusuf Konak ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.Bölge:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2018, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER