Açıkalın: Van'da bir film yapabiliriz

"Baba 1.5" adlı filmin galası için Van'da bulunan tiyatro ve sinema sanatçıları Peker Açıkalın ve Rüzgar Erkoçlar ile film ekibinden bazı isimler Van Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti. Sanatçı Açıkalın, ziyarette yaptığı konuşmada, her an için Van'da yeni bir film çekebileceklerini belirtti.

Açıkalın: Van'da bir film yapabiliriz

            Son yıllarda birçok dizi ve filmlerde rol alan Peker Açıkalın beraberindeki Razgar Erkoçlar ve 'Baba 1.5' adlı film ekibinden bazı sanatçılarla birlikte Van Valisi Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti.

 


          AÇIKALIN: VAN GÖRMEDİĞİMDEN BERİ ÇOK DEĞİŞMİŞ
Ziyarette konuşan Peker Açıkalın, söz konusu filmin ilk galasını İstanbul'da, 2. galasını da Van'da yaptıklarını belirterek, "Bu tür açılımları en azından gala olarak ayrı illerde yapmak özellikli bir durumdur. Filmimizi seyirciyle beraber seyir ettik. İstanbul seyircisinden çok daha samimi olan bir seyirci salonunda filmimizi izledik. İstanbul'da seyir ettiğimiz seyirci kitlesiyle Van'da seyir ettiğimiz seyirci kitlesi arasında çok farklı bir enerji farkı vardı. Ben Van'ı yıllardır geziyorum. Van'da bir film çekmemize yapımcılar karar verir. Ama Van'da da bir film çalışması yapma olasılığımız her an mevcut. Bunlar tabi ki bir biriyle bağlantılıdır. Senaryo yazılacak, yapımcı kabul edecek, Vali beyimiz yardım edecek, halkımız yardım edecek. Van görmediğimden beri çok değişmiş. Ve kitle olarak da çok genç bir kitleye sahip" diye konuştu.

 


         Daha sonra konuşan Sanatçı Rüzgar Erkoçlar, Van'a ilk defa geldiğini belirterek, "Van'ı çok güzel buldum. Fazla gezme şansımız olmadı. En azından belli başlı yerleri gördük. Burada ki halk bizi çok güzel karşıladı. Hepsine teşekkür ediyorum. Güzel bir aile komedisi yaptık. İnşallah halkımızda beğenir" dedi.

 


             Sanatçı Seyithan Özdemir de Van'a yabancı olmadığını ifade ederek, "Ben burada 3 yıl çalıştım. Ben bundan dolayı Van halkını biliyorum. Çok cana yakın, çok iyi bir halktır. Filmimizin de galasını burada yapmak çok güzeldi. Ve bir daha bu milletle buluşmak çok şahane bir şeydir" şeklinde konuştu.

 


          VALİ ZORLUOĞLU: GALANIN VAN'DA ÇEKİLMESİ SEVİNDİRİCİ
Daha sonra söz alan Vali Murat Zorluoğlu ise Van'da çok değerli sinema sanatçıları; Peker Açıkalın'ı ve diğer sanatçı arkadaşları misafir ettiklerini belirterek, "Biz bundan mutluluk duyuyoruz, keyif alıyoruz. Gerçekten Türkiye'de isim yapmış ve tanınmış sanatçılar. Misafirlerimiz buraya esasında çok özel bir maksatla geldiler. Yapımcılığını Vanlı bir hemşerimizin üstlendiği 'Baba 1.5' adlı sinema filminin bir anlamda 2. galasını Van'da gerçekleştirdi. Sinema da halkımızla beraber film izlendi. Tabi bizim gönlümüz bu tür filmlerin Van'da çekilmesi yönündedir. İnşallah sanatçılarımız ve yapımcılarımız bu konuda Van'la ilgili bir yapım için kolları sıvarlar. Biz de hem valilik hem de belediye olarak bu yapımın hayata geçirilmesi için her türlü desteğe hazırız" dedi.

 


         Van'ın son yıllarda her alanda adından söz ettirdiğini vurgulayan Vali Zorluoğlu, "Gerçekten Van şehri son yıllarda her alanda atak içerisinde olan bir şehir, turizm alanında çok iddialı bir şehiriz. Ama turizmle birlikte alt yapının da oluşturulması gerekiyor. Sanat bunlardan bir tanesidir. Ve bu sanat içerisinde bir tanesi de sinema sanatıdır. İlgi bakımından uyandıracağı etki bakımından en önemli dalı sanattır. Van'da şuana kadar bir sinema festivali olmadı ama inşallah onunda alt yapısını oluşturacak şekilde burada birkaç filmimizi hem ülkemizde hem yurtdışında tanıtma imkanı buluruz. Ben tüm sanatçı kardeşlerime başta Peker bey olmak üzere hepinize geldiğinizden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER