15 Temmuz Şehitler Parkı çocuklarla cıvıl cıvıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van'da da coşkuyla kutlandı. Çocuklar kendilerine armağan edilen günde, İskele Mahallesi'ndeki Tuşba Belediyesi'ne ait 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda doyasıya eğlendi. Bugüne dek görülmemiş tarihi bir kalabalığın olduğu park alanında, çocuklar uçurtma uçurdu, şişme parklarda oynadı, salıncaklarda sallanıp, kaydıraklarda saatlerce kaydı.

15 Temmuz Şehitler Parkı çocuklarla cıvıl cıvıldı

     Van'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar İskele'deki Temmuz Şehitler Parkı'ndaki etkinliklere katılarak gönüllerince eğlendi.

 


     Bir gün öncesinden Van Valiliği kamuoyuna 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda etkinlik olacağı duyurusunu yaptı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Van Valiliği koordinesinde, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçe belediyeleri ve kamu kurumlarının katkılarıyla, tamamı halkımıza açık ve ücretsiz etkinliklerle kutlanacağı, Büyükşehir belediyesi, İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitler Parkı'na ücretsiz ulaşım imkanı sunacağı kutlama programı kapsamında, adı geçen kurumlar tarafından, ikramlar, hediye dağıtımları, sürpriz etkinlikler ve çeşitli aktivitelerde çocukların bayram coşkusuna dahil edileceği bilgisi üzerine binlerce aile çocukları ile birlikte İskele'ye akın etti.

 


    Kilometrelerce araç kuyrukları oluştu, vatandaşlar araçlarını uzak bölgelere park edip, etkinlik alanına yürüyerek geçti.
Etkinlik alanında palyaçoların sevindirdiği çocukların bir kısmı yüzünü boyarken, birçok çocuk etkinlik alanında uçurtma uçurdu. Parktaki onlarca oyun aletlerinden faydalanan çocuklar, özellikle kaydıraklardan kayarak ve salıncaklardan sallanarak gönüllerince güzel vakit geçirdi.

 


     İpekyolu Belediyesi'ne ait şişme parklarda doyasıya eğlenen çocuklar, jimnastikçiler tekvandocuların gösterisini izledi.
Halk oyunu gösterilerinin sahnelendiği, türkülerin ve şarkıların söylendiği etkinlik alanında, on binlerce çocuk 'gün'lerini doyasıya yaşadı.

 


     Bazı çocukların zaman zaman kaybolduğu görülürken, Emniyet görevlileri kaybolan çocukları çok kısa süre içinde bulup ailelerine teslim etti. Çocuğu kaybolan bir baba, kısa sürede çocuğunu bulup kendilerine teslim eden polis ekiplerine teşekkür etti.
Öte yandan ailelerin birçoğu park alanında termostan getirdikleri çayları yudumlayıp, çocuklarının eğlencesini uzaktan izledi.

 

     Resim, şiir ve kompozisyon dallarında ödüle layık görenlerin ödülünü aldığı etkinlik alanında, resim ve fotoğraf sergileri de yer aldı.

 


     İşportacılar da park önünde satış yaptı. Uçurtma, mısır, dondurma, tatlı ve pamuk şekerlerin satışları görülmemiş bir kalabalık tarafından kısa sürede beklenenden çok satıldı.

 


     Özellikle şişme parklar önünde uzun kuyruklar oluştu. Belediye personellerin yoğun çocuk kalabalığından dolayı hayli zorlandığı görülürken, zabıtalar da park alanında mesai yapmak zorunda kaldı.
      Vatandaşlar ise çocukların doyasıya eğlendiğini, bu etkinlikte payı olan başta Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçe belediyeleri ve kamu kurumlarına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER