İngiltere’de Cezaevinde Skandal: Gardiyan Mahkumla İlişkiye Girdi
Sharif’in, soygun suçundan 12 yıl hapis cezası aldığı ve olay sonrası Kent’teki Swaleside Cezaevine nakledildiği bildirildi. Mahkemede sunulan delillere göre Dale, 2022 yılının Eylül ve Ekim aylarında Sharif’i üç kez daha ziyaret etti; güvenlik kameraları bir görüşmede ikilinin öpüştüğünü gösteriyor.

Soruşturma kapsamında Dale’in cezaevinin elektronik sistemi üzerinden flört içerikli mesajlar ve fotoğraflar gönderdiği, mahkuma 100 sterlin para aktardığı ve Sharif’in talebi üzerine “spice” adlı sentetik uyuşturucu madde emdirilmiş zarfları cezaevine sokmasına yardım ettiği iddia edildi. Polis, Dale’in aracında uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin malzemeler, evinde ise Sharif’in aldığı nişan yüzüğü ve birlikte çekilmiş fotoğraflarını buldu.

Savcı Kieran Brand, mahkemede yaptığı açıklamada, “Bu dava cezaevi içindeki yolsuzluk, yasa dışı uyuşturucu trafiği ve görevi kötüye kullanma ile ilgilidir. Dale, hem bir mahkûmla ilişki yaşamış hem de yasaklı madde kaçakçılığına karışmıştır” dedi.

Dale, “görevi kötüye kullanma” ve “cezaevine yasaklı madde sokma” suçlamalarını reddederken, East Sussex’li Lilea Sallis de aynı suçlamalarla yargılanıyor. Mahkûm Sharif ise uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasını kabul etti. Davanın duruşmaları devam ediyor.




