GAİN Medya AŞ ve bünyesindeki şirketlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı. Soruşturma çerçevesinde bazı şirketlere el konulurken, üç kişi hakkında gözaltı kararı uygulandı.
Kayyum atanan şirketler arasında GAİN Medya, GAİN Studio Prodüksiyon, GAİN Shorts Medya, Anahat Holding, Anahat Medya, 3B Yazılım Teknolojileri ve Berton Yapı İnşaat yer aldı.
Soruşturma kapsamında Berkin Kaya, Barbaros Reşat Gülcan ve Selahattin Aydın gözaltına alınan isimler oldu.
GAİN Medya son yıllarda öne çıkmıştı
2020 yılında yayın hayatına başlayan GAİN, kısa formatlı içerikleri ve özgün yapımlarıyla dijital yayıncılık alanında dikkat çekmişti. Platform; belgesel, dizi, spor ve kültür-sanat içerikleriyle özellikle genç izleyici kitlesine ulaşmış, bazı yapımları sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.
GAİN, geleneksel televizyon formatlarının dışına çıkan yayın anlayışıyla dijital mecrada kendine özgü bir yer edinmişti.
Kayyum atanmasının ardından platformdaki yayın akışının ve projelerin nasıl etkileneceği, mevcut içeriklerin devam edip etmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.
Soruşturma süreci ve kayyum yönetimine ilişkin gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.





