Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 148,74 puan düşerek günü tamamladı. Toplam işlem hacmi 144,7 milyar lira olarak gerçekleşti.
PİYASALARDASON DURUM
Sektör endeksleri incelendiğinde, bankacılık endeksi yüzde 2,50, holding endeksi ise yüzde 2,36 değer kaybetti. Günün en fazla kazandıran sektörü yüzde 1,94 ile bankacılık olurken, en çok kaybettiren sektör yüzde 3,84 ile iletişim oldu.
Cuma günü 11.000 puanın üzerinde başlayan BIST 100 endeksi, en düşük 10.868,99 seviyesini gördü. Ancak gelen tepki alımlarıyla kayıpların bir kısmı telafi edildi.

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağında, ABD’de iş gücü piyasasındaki yavaşlama sinyalleri ve teknoloji hisselerinde yüksek değerleme endişeleri yer alırken, yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyon raporu bilgilendirme toplantısı yakından izlendi.
Toplantıda konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan, şu değerlendirmelerde bulundu:
“2025 yıl sonunda enflasyonun yüzde 31–33 aralığında, 2026 sonunda ise yüzde 13–19 aralığında olmasını bekliyoruz. 2025, 2026 ve 2027 yılları için enflasyon ara hedeflerimizi sırasıyla yüzde 24, 16 ve 9 olarak koruyoruz.”

Analistler, gelecek hafta yurt içinde sanayi üretimi, perakende satışlar, konut satışları ve ödemeler dengesi verilerinin; yurt dışında ise İngiltere’de işsizlik oranı ve GSYH, Almanya’da TÜFE, Avro Bölgesi’nde GSYH ve Çin’de sanayi üretimi verilerinin piyasaların odağında olacağını belirtiyor.
ABD’de federal hükümetin kapalı olması nedeniyle bazı resmî verilerin açıklanmasının ertelenebileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.700 seviyelerinin destek, 11.000 ve 11.100 seviyelerinin ise direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.
Haftanın son işlem gününde döviz kurları hafif yükseliş eğiliminde. ABD Doları, sabah saatlerinde %0,26 artışla 42,21 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL 48,80, Sterlin/TL ise 55,47 seviyelerinde yatay seyrini sürdürüyor.
DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?
Cuma sabahına 42,18 TL seviyesinden başlayan dolar, günün erken saatlerinde sınırlı yükseliş kaydetti. Kur, son günlerde 42 lira eşiğinin üzerinde tutunma eğilimini koruyor.
Piyasalarda odak noktası, ABD’de açıklanan zayıf istihdam verileri sonrasında Fed’in Aralık ayında yeni bir faiz indirimi yapabileceği beklentisi oldu. Bu gelişme, dolar endeksinde hafif değer kaybı yaratırken, TL tarafında dengeli bir görünüm izleniyor.
Analistler, kısa vadede dolar/TL’nin 42 liranın üzerinde kalmaya devam etmesini beklerken, küresel risk iştahına bağlı olarak kurda sınırlı dalgalanmaların sürebileceğini öngörüyor.


