Ağrı’nın Diyadin ilçesinde müftülüğün, camilerde verilen vaaz ve hutbelerin diliyle ilgili yeni bir uygulama başlattığı iddia edildi.
İlçe Müftülüğü tarafından WhatsApp grubu üzerinden imamlara gönderildiği belirtilen mesajda, Kürtçe bilmeyen vatandaşların hutbeleri anlayamadığı yönünde şikayetlerin geldiği ifade edildi. Bu kapsamda, tüm hutbelerin Türkçe okunması gerektiği bildirildi.
Mesajda, ilçe merkezindeki camilerde vaazların Türkçe yapılacağı, köy camilerinde ise dinleyiciler arasında Kürtçe bilmeyen bir kişinin bulunması halinde dahi vaazların Türkçe verilmesi gerektiği belirtildi.
Kararın gerekçesi olarak “vatandaşların anlaması” gösterilirken, uygulamanın bölgedeki bazı kesimlerde tartışma yarattığı öğrenildi.




