Bakırhan: Bugün CHP'ye giden kolluk, yarın AK Parti'ye gider
Bakırhan: Bugün CHP'ye giden kolluk, yarın AK Parti'ye gider
İçeriği Görüntüle

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 2026 yılının ilk toplantısını yapmak üzere bugün parti genel merkezinde toplanıyor. Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın başkanlık edeceği toplantının saat 10.30’da başlaması bekleniyor.

Toplantının ana gündem maddesini, Türkiye’de yürütülen siyasi süreçte gelinen aşama oluşturuyor. Bu kapsamda, çözüm süreci çerçevesinde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun yürüttüğü çalışmalar ile sürece ilişkin yasal çerçeveye dair devam eden tartışmalar MYK üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Ortadoğu’daki Gelişmeler Masaya Yatırılacak

MYK toplantısının dış politika başlıkları arasında ise Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler yer alıyor. İran’da devam eden sokak protestoları ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Şam yönetimi arasında 10 Mart’ta imzalanan mutabakatın uygulanmasına yönelik müzakere süreci toplantıda ele alınacak.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail ile Suriye arasındaki gerilimi azaltmak amacıyla kurulduğunu açıkladığı “ortak iletişim mekanizması” ve bu adımın bölgesel yansımalarının da MYK gündeminde yer alması bekleniyor.

2026 Örgütlenme ve Saha Planlaması Görüşülecek

Günün ilerleyen saatlerinde yapılacak toplantıda, DEM Parti’nin 2026 yılına ilişkin örgütlenme planlaması ile rutin saha çalışmalarına dair yol haritasının da belirlenmesi öngörülüyor. Parti yönetiminin, yeni dönemde izlenecek siyasi ve örgütsel stratejilere ilişkin değerlendirmelerde bulunacağı ifade ediliyor.

Kaynak: RUDAW