Darende ilçesinde uzun yıllardır yayaların kullandığı Nadir Üst Geçidi için yeni bir karar alındı.
D-300 kara yolu üzerinde, Nadir İlkokulu’nun yanında bulunan üst geçit, okulun başka bir noktaya taşınmasıyla birlikte mevcut konumda kullanım ihtiyacının azalması üzerine sökülerek kaldırıldı.
KAZALAR DA KARARDA ETKİLİ OLDU
Edinilen bilgilere göre, üst geçidin bulunduğu bölgede geçmiş yıllarda meydana gelen trafik kazaları da söküm kararında etkili oldu.
Çalışmalar kapsamında Malatya’dan bölgeye getirilen büyük tonajlı vinçler kullanıldı. Ekipler tarafından kontrollü şekilde parçalarına ayrılan üst geçit, daha sonra Karayolları bakım merkezine taşındı.
BAŞKA BİR BÖLGEDE YENİDEN KURULACAK
Sökülen üst geçidin tamamen kullanımdan kaldırılmayacağı öğrenildi. Karayolları ekiplerinin, mevcut yapıyı ihtiyaç duyulan başka bir bölgede yeniden kurmayı planladığı belirtildi.
ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANDI
Söküm çalışmaları sırasında D-300 kara yolunda ulaşım kontrollü olarak sürdürüldü.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından yol yeniden normal trafik akışına açıldı.




