CHP’li belediyelere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu 19 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık 20 saat süren gözaltı, savcılık ve hakimlik süreçlerinin ardından kararın verildiği öğrenildi.
Suçlamalar: İhaleye Fesat ve Rüşvet
Soruşturma kapsamında şüpheliler, “ihaleye fesat karıştırma”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “rüşvet” suçlamalarıyla gece saatlerinde adliyeye sevk edildi. Hakimlikte yapılan sorguların ardından 19 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Siyasi Tepkiler Gecikmedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karara tepki gösterdi. Çelik, yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Adıgüzel ve belediye çalışanlarının “husumet güden bir kişinin, baskı altındaki bir iş insanının ve bir sosyal medya kullanıcısının iftiraları” sonucu tutuklandığını öne sürdü.
Süreç Yakından İzleniyor
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran operasyon ve tutuklama kararlarının ardından, soruşturmanın nasıl ilerleyeceği ve yeni gelişmelerin olup olmayacağı merakla bekleniyor. CHP kanadı ise sürecin siyasi olduğu yönündeki eleştirilerini sürdürüyor.




