Programda sunucu, Undav’ın performansı ve milli takım tercihi üzerinden değerlendirmelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:
Irkçılık mı yaptık, faşistlik mi yaptık?
“Sevgili dostlar, bir Kürt kardeşimiz, bir Kürt futbolcu ama Türkiyeli. Yani nüfus cüzdanında Türk yazıyor ama Kürt kimliği var. Deniz Undav dün Almanya maçında iyi oynadı. Biz bu çocuğun kıymetini neden bilemedik? Neden milli takımımızda oynamadı? Irkçılık mı yaptık, faşistlik mi yaptık? ‘Bu Kürttür, milli takımda oynamaz’ gibi şeyler doğru değil.”

Sunucu ayrıca Türkiye’de farklı etnik kökenlerden kişilerin devletin en üst makamlarında görev alabildiğini ifade ederek, “Bu ülkede Kürt cumhurbaşkanı da oldu, cumhurbaşkanı yardımcısı da oldu. Bu ayrımcılık nedir?” sözlerini kullandı.
Futbol anlayışına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan sunucu, “Saçını boyatanlar, bıyık şekli yapanlar, örgü yapanlar futbolcu olmaz. Futbol disiplindir, futbol sadece görünüş işi değildir.” ifadelerini dile getirdi.
Yorumlar, sosyal medyada kısa sürede gündem olurken, konu farklı görüşlerle tartışılmaya devam etti.




