Batman Valiliği, Kültür Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcuda meydana gelen silahlı soygun olayına ilişkin yürütülen soruşturmanın detaylarını paylaştı. Olayın ardından Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, çevrede bulunan 25 iş yerinin güvenlik kamerası ile 15 KGYS kamerasına ait görüntüler mercek altına alındı.
Yapılan incelemelerde, soygunu kar maskesi takarak ve plakasız motosikletle gerçekleştiren kişilerin U.T. ve M.A. olduğu belirlendi. Şüphelilerin olay sonrası kaçmalarına ve saklanmalarına yardım ettikleri tespit edilen Ö.K., S.A., S.A., F.Ş., O.T. ve A.K. isimli şahıslar da operasyon kapsamında yakalandı.
Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda toplam 8 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 41 adet bilezik, 4 kolye, bir altın zincir parçası ve bir tabanca ele geçirildi.




