Bahçeli, İzmir’de bir hastanenin açılışında yaptığı konuşma nedeniyle Koç hakkında soruşturma açılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.
Yazılı açıklamasında konuyu değerlendiren Bahçeli, kamuoyunda tartışma yaratan sözlerin samimi bir ortamda yapılan bir espri niteliğinde olduğunu belirterek, bu durumun adli bir sürece dönüştürülmesinin yerinde olmadığını söyledi.
Rahmi Koç’un uzun yıllardır Türkiye’nin ekonomik ve sosyal hayatında önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Bahçeli, yaşanan tartışmalar sırasında kullanılan bazı ifadelerin de kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
Bahçeli, açıklamasında, “Hayatı boyunca ülkesine hizmet etmeyi ilke edinmiş bir ismin böylesine ağır eleştirilerin hedefi haline getirilmesini doğru bulmuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
MHP liderinin açıklaması, Rahmi Koç hakkında yürütülen soruşturma ve son günlerde büyüyen tartışmaların ardından siyasi gündemde yeni bir değerlendirme olarak öne çıktı.




