Van'da Çocuk Polikliniklerinde Randevu Krizi: Yurttaş Sitem Etti
Van'da Çocuk Polikliniklerinde Randevu Krizi: Yurttaş Sitem Etti
İçeriği Görüntüle

Özellikle bayram öncesi yolun açılmasını bekleyen Bahçesaraylı vatandaşlar umutlanırken, son sözü çığ komisyonu söyleyecek.

Karayolları ekipleri, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’nde metrelerce yüksekliğe ulaşan kar yığınlarını temizlemek için haftalarca yoğun mücadele verdi. Yer yer 10 metreyi bulan kar duvarları iş makineleriyle aşılırken, güzergâh sonunda ulaşıma hazır hale getirildi.

İha'nın haberine göre; Çalışmalarda görev alan Görentaş Bakımevi Ekip Şefi Murat Yücel, yolun büyük emeklerle açıldığını belirterek, “Mayıs ayının başında çalışmalara başladık. Çok zor şartlarda ilerledik. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 10 metreyi buluyordu. Fiziki olarak yolu açtık ancak son karar çığ komisyonunun olacak” dedi.

Bayram Öncesi Gözler AFAD ve Çığ Komisyonunda

Yolun tamamen açılması için şimdi gözler AFAD öncülüğünde bölgede inceleme yapan çığ komisyonuna çevrildi. Komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda yolun hangi saatlerde ve hangi şartlarla kullanılabileceği netlik kazanacak.

Bölge halkı ise artık her yıl yaşanan uzun süreli kapanmalara kalıcı çözüm istiyor.

Çatbayır Mahallesi Muhtarı Eyüp Kayan, Bahçesaray halkının büyük mağduriyet yaşadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 6 aydır insanlar ciddi sıkıntı çekiyor. Esnaf da vatandaş da mağdur. Bayram öncesi bu yolun açılması herkes için umut oldu. Ama sürekli ‘risk var’ denilerek yolun kapalı kalmasını istemiyoruz. Artık bu soruna kalıcı çözüm bulunmalı.”

K A R12

Bahçesaraylılar Umutlu: “Bayramda Yol Açık Olsun”

Yolun fiziki olarak açılması ilçede sevinç oluştururken, vatandaşlar özellikle bayramda kesintisiz ulaşım sağlanmasını istiyor. Komisyonun vereceği kararın kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

Van’ın en kritik ulaşım güzergâhlarından biri olan Bahçesaray yolunda şimdi herkes aynı sorunun cevabını bekliyor:

Kaynak: HABER MERKEZİ