Altın Diye Satmışlar! 150 Milyon Liralık Dev Vurgun Ortaya Çıktı, 10 İlde Şafak Operasyonu
Altın Diye Satmışlar! 150 Milyon Liralık Dev Vurgun Ortaya Çıktı, 10 İlde Şafak Operasyonu
İçeriği Görüntüle

Yapılan ölçümlere göre göldeki su miktarı uzun yılların ardından rekor seviyeye çıkarken, su seviyesindeki yükseliş göl çevresinde de dikkat çekici değişikliklere neden oldu.

Çıldır Gölü kıyısında işletmecilik yapan Canılgın Uzunkaya, ilkbahar ve yaz başında etkili olan yağışların yanı sıra yüksek kesimlerdeki karların kontrollü şekilde erimesinin su seviyesindeki artışta etkili olduğunu söyledi.

Son yıllarda kuraklık nedeniyle zaman zaman çekilmenin yaşandığı gölde bu yıl ulaşılan seviye, son 32 yılın en yüksek değeri olarak kayıtlara geçti. Su seviyesindeki artışın göl ekosistemi, balıkçılık faaliyetleri ve kuş yaşamı açısından olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor.

Doğal güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Çıldır Gölü, yükselen su seviyesiyle birlikte farklı bir görünüme kavuşurken, yetkililer göl çevresinde bulunan vatandaşların güvenlik uyarılarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA