Okullarda güvenliğin artırılması ve okul çevrelerinde daha etkin tedbirlerin alınması amacıyla planlanan 30 bin kişilik okul bahçe görevlisi istihdamında illere ayrılan kontenjanlar belli oldu. Açıklanan dağılıma göre Van’a 812 kişilik kontenjan ayrıldı.
Van genelinde binlerce öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmasıyla birlikte okul güvenliği konusu da yeniden gündeme gelirken, 812 kişilik kontenjan iş arayan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.
Van’a 812 Kişilik Kontenjan Ayrıldı
81 ili kapsayan 30 bin kişilik istihdam programında Van için 812 kişilik kontenjan belirlendi.
Bu rakam, Van’ı Doğu Anadolu Bölgesi’nde en yüksek kontenjan ayrılan illerden biri haline getirdi. Kentteki okulların ve öğrenci yoğunluğunun dikkate alınarak kontenjan planlamasının yapıldığı belirtiliyor.
Van’da yaşayan vatandaşlar özellikle “Van’da 812 kişi hangi okullarda görev yapacak?”, “Van TYP okul güvenlik görevlisi başvurusu ne zaman?” ve “Van ilçelerine kaç kişi düşecek?” sorularına yanıt arıyor.
Van’ın İlçelerine Kaç Kişi Alınacak?
Van’a ayrılan toplam kontenjan 812 kişi olarak açıklanırken, bu sayının ilçe ve okul bazındaki dağılımının ise ayrıca belirlenmesi bekleniyor.
Van merkez başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş, Özalp, Çaldıran, Başkale, Gürpınar, Gevaş, Muradiye, Saray, Bahçesaray ve Çatak gibi ilçelerde kaç kişinin görevlendirileceği, yapılacak resmi planlamanın ardından netleşecek.
Şu aşamada ilçeler için ayrı ayrı kesin kontenjan rakamlarının açıklanmaması nedeniyle vatandaşların resmi duyuruları takip etmesi gerekiyor.
30 Bin Kişilik Okul Güvenliği İstihdamı
Türkiye genelinde planlanan 30 bin kişilik istihdam, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde okullarda güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesi amacıyla gündeme geldi.
TYP kapsamında yapılması planlanan görevlendirmelerle okul bahçelerinde ve okul çevrelerinde güvenliğin artırılması hedefleniyor.
Özellikle öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde oluşabilecek güvenlik risklerinin azaltılması ve okul çevresinde daha kontrollü bir ortam oluşturulması amaçlanıyor.
Van’da Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
Van’da yaşayan vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında başvuru tarihleri geliyor.
TYP kapsamında gerçekleştirilecek alımlarda başvuruların İŞKUR üzerinden yapılması bekleniyor. Ancak Van için başvuru tarihleri, şartlar, çalışma süresi ve başvuruların hangi yöntemle değerlendirileceğine ilişkin ayrıntıların resmi ilanla açıklanması gerekiyor.
İlanların yayımlanmasıyla birlikte adayların başvurularını İŞKUR üzerinden gerçekleştirebileceği belirtiliyor.
Van’da 812 Kişilik İş Fırsatı
Van’a ayrılan 812 kişilik kontenjan, kentte iş arayan vatandaşlar için önemli bir istihdam fırsatı oluşturdu.
Özellikle yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yapılması planlanan görevlendirmeler nedeniyle Van TYP okul güvenlik görevlisi başvuruları, Van okul bahçe görevlisi alımı ve 812 kişilik Van kontenjanı gibi başlıkların önümüzdeki günlerde daha fazla araştırılması bekleniyor.
İlçe bazındaki dağılımın açıklanmasının ardından İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve diğer ilçelere kaç kişinin düşeceği de belli olacak.




