Çevik: Amacımız Vanspor'u en iyi yere getirmek!

Vanspor’un 08 Ağustos’ta yapılacak olan kongresinde başkan adayı olacağını duyuran İşadamı Murat Çevik, güçlü bir ekiple yola çıktıklarını söyleyerek, Vanspor’u en iyi yere getirmek için çalışacaklarını duyurdu. Çevik, mevcut başkan Servet Yenitürk’ün de kulübün önünü açması gerektiğini ifade ederek, kulübün ne kadar vergi ve sigorta borcu varsa kapatacağını iddia etti.

Çevik: Amacımız Vanspor'u en iyi yere getirmek!

İpekyolu İlçesi’nde bulunan Villa Park Düğün Salonu’nda ekibiyle birlikte gazetecilerle bir araya gelen Vanspor Başkan Adayı Murat Çevik, iddialı konuştu.

Vanspor’a sahip çıkmak ve takımın adını en iyi yere getirmek için taşın altına ellerini koyduklarını dile getiren Çevik, mevcut başkan Servet Yenitürk ile bir araya geldiklerini ve başkanlığa talip olduklarını kendisine de ilettiklerini vurguladı.

Vanspor Futbol Kulübü’nün vergi ve sigorta borçlarının tamamını kapatacağını taahhüt ettiğini söyleyen Çevik, “Bu sözümüzü huzurlarınızda tekrar ediyorum. Bu rakam, ister 2,5 milyon TL olsun, ister 3,5 milyon TL olsun. Ne kadar vergi ve sigorta borcu varsa hepsini kapatacağım!” iddiasında bulundu.

 

DAVETE KATILANLARA TEŞEKKÜR

Konuşmasının başında davetlerine icabet edenlere teşekkür ederek başlayan Murat Çevik, “Bugün burada Van'ın bir değeri olan Van Spor Futbol Kulübü 'hun 08 Ağustos 2020 Cumartesi günü yapılacak olan kongresi ile ilgili olarak bir araya gelmiş bulunuyoruz. Davetimize katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 08 Ağustos 2020 Cumartesi günü Van Spor Kulübü’nün kongresi yapılacak. Van Spor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk olağan üstü kongre kararını ve tarihini açıkladığı gün aday olmayacaklarını, göreve gelecek olan yönetime de destek olacaklarını ifade etmişti. Biz de bunun üzerine istişarelerde bulunduk, süreci değerlendirdik ve görev talip olmak için adaylığımızı açıkladık. Geniş tabanlı ve güçlü bir yönetim kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Van Spora sahip çıkmak, Van’ın ismini sporda hak ettiği yerlere taşıyabilmek için elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, kongre kararını ve tarihini açıkladığı basın toplantısında Van Spor 'un borçlarından, yaptığı katkılardan ve yapabileceği fedakârlıklardan da söz etmişti. Aday olma kararımızdan sonra detayları konuşmak üzere Servet Bey ile bir araya geldik. Yaptığımız görüşmede, başkan olmam halinde mazbatamla birlikte Van Spor Futbol Kulübü'nün vergi ve sigorta borçlarının tamamını kapatacağımı taahhüt ettim, bu sözümü huzurlarınızda tekrar ediyorum. Bu rakam, ister 2,5 milyon olsun, ister 3,5 milyon olsun. Ne kadar vergi ve sigorta borcu varsa hepsini kapatacağım. Ayrıca vergi ve sigorta borcu kapatılmadan zaten transfer de yapılamaz” ifadelerini kullandı.

 

VANSPOR’UN HESABINA HACİZ KONULMUŞ

Vanspor’un hesaplarına haciz konulduğunu söyleyen Çevik, “Servet Bey ile yaptığımız görüşmede ve sonrasında bize ulaşan belgelerde gördük ki 2018 yılından itibaren Van Spor'un hesaplarına haciz konmuş. Servet Bey kendi şirketi adına kredi çekmiş, bunu Van Spora kullandığını ifade ediyor, bu borcu federasyonda da ibra ettirmiş. 5.5 milyon lira civarındaki bu para 2018 yılından bu güne kadar işleyen faizleri ile birlikte yaklaşık 8 milyon liraya ulaşıyor. Ayrıca bu parayı Van Spor 'un hangi faaliyetlerinde kullandığını kimse bilmiyor. Bu da demek oluyor ki, Servet Bey yaklaşık 4 yıl Van Spor 'un kasasına giren her kuruşa el koyacak. Fedakârlık yapmaktan söz eden Servet Bey madem takımı düşünüyor, madem Van sevdalısı, Van Spor hesaplarına koyduğu haczi kaldırarak, Van Spor 'un geleceğe güçlü ve güvenli bir şekilde yürümesini sağlamalı. Şayet Servet Bey haczi kaldırmaz ve Van Spor 'un önünü açmazsa, takıma el koymuş olur. Bir başka ifade ile ben aday değilim demesi hiçbir şey ifade etmez. Ayrıca son 2 yılda Van Spor'un kasasına yaklaşık 20 milyon lira gelir girmiş. Bir de 12 milyon lira borç olduğunu açıkladılar. Son 2 yılda toplamda 32 milyon lira harcama yapılmış. Yapılan 32 milyon lira harcamanın içinde, bonservisi kulübe ait bir tane futbolcu yok, hiçbir altyapı yatırımı yok. Altyapı hocalarına sahip çıkılmamış,  ödeme yapılmamış. Bir başka ifade ile Van Spor 'un altyapısı sıfır diyebiliriz. Servet Bey'den isteklerimiz ve cevap bekleyen sorularımız; Maç ve Federasyon gelirleri, İstanbul ve Van başta olmak üzere yapılan bağış ve destekler ile birlikte Van Spor'un nereden ne kadar geliri olmuş? Kalem kalem, kim ne kadar bağışta bulunmuş, nereden ne kadar gelir olmuş, belgeleri ile birlikte kamuoyuna açıklasın” dedi.

 

TOPLAMDA 32 MİLYON TL NERELERE HARCANMIŞ?

Paraların nerelere harcandığının açıklanması gerektiğini belirten Çevik, “20 milyon lirası son iki yılık gelir olmak üzere, 12 milyon lirası da borç olmak üzere toplam 32 milyon lirayı Van Spor 'un hangi iş ve işlemleri için harcamış, bunun hesabının şeffaf bir şekilde belgeleri ile basın ve kamuoyu ile paylaşsın. Abdullah Çalım’ın başkanlığı dönemindeki delegelerin yüzde 90’ı silinmiş, yerine akrabası ve köylülerinden oluşan yeni delege kayıtları yapılmış. Şu anda Van Spor Futbol Kulübü'nün 400 delegesi var. Silinen delegeleri neden silindi, yeni delegeleri neye göre yazdı. Delege bedellerinin ne kadar olduğunu açıklamasını bekliyoruz. Bizi toplantılara çağırdıklarını ve gelmediğimizi iddia eden Servet Yenitürk ve ekibi, Van Spor Whatsapp grubunda sorduğum ve açıklama yapmalarını istediğim sorulara neden cevap vermedi? Van Spor için ne yapmamız lazım diye sordum yine cevap vermedi. Bırakın bizi toplantılara davet etmeyi, biz ulaşmak istediğimizde Servet Yenitürk'e ulaşamıyorduk, neden? Van Spor için İstanbul'da yemek organize etmek için iş adamlarımız ile görüştük. Ancak sık sık ekonomik sıkıntıdan söz eden Servet Bey ve arkadaşları bu yemeğe neden gelmedi? Hangi futbolcu veya hoca ile hangi şartlarda anlaşıldığını, futbolcudan kaç paraya alındığını veya satıldığını bilmiyoruz, bu konuda yönetimdeki bir iki kişinin dışında diğer arkadaşlarımızın fikirleri alınmadı. Bir iki kişinin dışında kimse kulüpte olup bitenlerden haberdar değil. Servet Bey Van Sporu yönetim kurulu ile değil kendisi ve yönetimden bir iki kişi ile yönetti, neden?” sorularını sordu.

 

“VANSPOR HESAPLARI İNCELENMELİ”

Vanspor hesaplarının incelenmesi gerektiğini belirten Çevik, “Van Spor hesapları bir yeminli mali müşavir tarafından incelenmeli ve her şey şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalı. Servet Yenitürk başkanlık yaptığı dönem hesaplarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacak mı?

Sonuç olarak; Kamuoyunda Van Spor Başkanı Servet Yenitürk’e karşı yönetim tarzından oluşan bir güvensizlik söz konusu. Alınan kararlar, gelir ve giderler başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmalı, Van Spor birkaç kişinin kararı ile değil yönetimin kararı ile yönetilmeli ki Van Spor yönetimine karşı bir güven oluşsun. Yeniden güven inşa edilirse iş adamlarımızın ve Vanlı hemşerilerimizin Van Spor Futbol Kulübüne destek vermeye hazır olduklarını görüyoruz. Biz bu heyecanı gördüğümüz için aday olduk ve takımımıza sahip çıkmak istiyoruz. Son söz olarak, Ben aday değilim diyen Servet Yenitürk'ü takımın önünü açmak, kulüp hesaplarına koyduğu haczi kaldırmak, fedakârlık yapmak için samimiyete davet ediyorum” diye konuştu.

Bölge Gazetesi: Emre An

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2020, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29