Edremit ilçesindeki Fidanlık Parkı’nda düzenlenen festival, çocuklar ve ailelerinin yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyunca gerçekleştirilen kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde katılımcılar hem eğlendi hem de farklı aktivitelerle keyifli vakit geçirdi.

Festival kapsamında ebru, kaligrafi, takı tasarımı, bileklik yapımı, zekâ oyunları, drama, yüz boyama, ip atlama, sandalye kapmaca, halat çekme ve çeşitli grup oyunları düzenlenirken; badminton, dart, bilek güreşi, bisiklet, jimnastik parkuru, masa tenisi, curling, minyatür kale futbol ve basketbol gibi spor branşlarında da etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Tosun, festivalin çocukların sosyal gelişimine önemli katkı sunduğunu belirterek, aileler ve kamu kurumlarının iş birliğiyle anlamlı bir organizasyona imza attıklarını söyledi.

Van’da Akaryakıt Fiyatlarında Hareketlilik: Motorine İndirim Geliyor!
Van’da Akaryakıt Fiyatlarında Hareketlilik: Motorine İndirim Geliyor!
İçeriği Görüntüle

Tosun, çocukların sosyal hayata daha aktif katılmalarını ve sportif faaliyetlerle buluşmalarını önemsediklerini ifade ederek, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti. Kurumlar arası iş birliğiyle engelli bireylere yönelik sosyal ve sportif projelerin sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA