Van’ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası düşen çığ, mahalle yolunu ulaşıma kapattı. Bölgede ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.
Çığ Mahalle Yolunu Kapattı
Olay, Bahçesaray ilçesine yaklaşık 9 kilometre uzaklıktaki Çatbayır Mahallesi yolunda meydana geldi. Yoğun kar yağışının ardından yola düşen çığ, ulaşımı tamamen durdurdu.
Çığın düştüğü esnada yolda kimsenin bulunmaması ise olası bir facianın önüne geçti.

Kar Kalınlığı 3 Metreyi Aştı
Zorlu coğrafyasıyla bilinen ve Türkiye’nin en yüksek geçitlerinden biri olan Karabet Geçidi güzergahında kar kalınlığı 3 metreyi aştı. İlçeye bağlı yüksek rakımlı mahallelerde ise kar kalınlığı 1,5 metreye kadar ulaştı.
Ekipler Seferber Oldu
İhbar üzerine bölgeye iş makineleri sevk edilirken, kapanan yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
İlçe Aylardır Alternatif Yola Mahkum
Bahçesaray sakinleri, yoğun kar yağışı ve çığ riski nedeniyle yaklaşık 3 aydır Van ile ulaşımını 250 kilometrelik Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden sağlıyor.
Dik ve yüksek vadilerden geçen yollarda sık sık meydana gelen çığlar, bölgede yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor.




