Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 59 günlük N.Y. isimli bebek, ileri düzey kalp ve damar cerrahisi (KVC) ihtiyacı nedeniyle Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda uçak ambulansla İstanbul’a sevk edildi.
Sevk işlemi kapsamında uçak ambulans Van Ferit Melen Havalimanı’na indi. Sağlık ekipleri, bebek hastayı titizlikle uçağa aldı ve güvenli şekilde İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’ne ulaştırdı. Yetkililer, sevk işleminin sorunsuz tamamlandığını açıkladı.
Öte yandan, Ankara’dan Van’a uçak ambulansla getirilen 24 yaşındaki Y.E. isimli hasta, Van’da yapılan ilk müdahalenin ardından kara ambulansıyla Bingöl’e sevk edildi. Yetkililer, acil ve ileri düzey tedavi gerektiren hastalar için hava ve kara ambulanslarının koordineli şekilde kullanılmaya devam edeceğini vurguladı.




