Zafer Bayramı Van'da coşkuyla kutlanacak

Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan büyük zaferin 100. Yıl dönümünde, kentte çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Zafer Bayramı Van'da coşkuyla kutlanacak

Van'da kent genelinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıldönümü coşkuyla kutlanacak. Van Valiliği tarafından hazırlanan kutlama programı yayınlandı. Van'da 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 100. Yıldönümünü Beşyol mevkiinde törenle kutlanacak.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada tüm Vanlılar, büyük coşkuyla kutlanacak olan Ağustos Zafer Bayramı'na davet edildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli tarihi dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, kentte bir dizi etkinliklerle kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Van Valiliği çelengi, Garnizon Komutanlığı çelengi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması ile başlayacak.

Van Valisi Ozan Balcı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi'nin tebrikleri kabul etmesinin ardından, tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edecek. Silahlı kuvvetler adına günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla sürecek olan tören, bando komutanlığı marş dinletisi, şiir okunması, halk oyunları gösterisi ile devam edecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, daha sonra yapılacak olan tören geçişi ile tamamlanacak.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER