Yöresel ürünler Van'daki fuarda sergileniyor

Van'da bu yıl 8. kez düzenlenen Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı kapılarını açtı. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 27 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Yöresel ürünler Van'daki fuarda sergileniyor

Fuarda Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda Vanlılarla buluşuyor. Türkiye'nin birçok ilinden üreticiler, yöresel ürünlerini, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergiliyor.

Karadeniz'in peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarına, Isparta'nın gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarına, Mardin'in gümüşlerinden, Gaziantep'in bakırlarına varana kadar birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya bu fuarda sergileniyor.

Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 8'inci kez düzenlenen Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nın açılışına Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ömer Yılmaz, Van OSB Başkanı Memet Aslan, Van Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Celalettin İpekten, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Birol Duman, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ahmet Özer, VANYAŞAD Başkanı Prof. Dr. Zeki Taştan, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, İpekyolu Expo Fuar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilileri Veysi Uygun, Özgür Can Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

"FUARIMIZDA 60 STANDIMIZ 80'DEN FAZLA MARKAMIZ VAR"

Fuarla ilgili bilgi veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Özgür Can Çelik, "Bu yıl Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mızın sekizincisini açtık. Fuarımız 5 Kasım tarihine kadar devam edecek. Fuarımızda 81 ilden gelen yöresel tatlar Vanlılarla buluşuyor. İzmit'ten pişmaniye, Çankırı'dan tuzlar, Isparta'dan gül ürünleri, Trabzon'dan peynir ve tereyağı çeşitleri, Afyon ve Kayseri'den sucuk çeşitleri gibi 81 ilden gelen yöresel ürünler burada 10 gün boyunca Van halkına sunulacak. Hem tanıtım yapacaklar hem de satışlarını gerçekleştirecekler. Workshoplar da fuarımızda sürekli oluyor. Pişmaniye hazır gelmiyor burada üretiliyor. Tahinimiz burada çekiliyor ve lokumlar burada yapılıyor. Fuarımızda 60 standımız 80'den fazla markamız var. Ayrıca çocuklarımız içinde çocuk oyun alanımız var. Aileler, çocukları eğlenceli vakit geçirirken kendileri de burada alışverişlerini güzel bir şekilde yapabilecekler. Tüm Van halkını bu güzel organizasyon için Van Fuar ve Kongre Merkezi'ne bekliyoruz. 27 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında açık olacak Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarımız, kapsamında ücretsiz servisler Hz. Ömer Camii mevkii Halk Eğitim Merkezi'nin önünden her saat başı kaldırılıyor" ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, davetliler ve fuara katılan vatandaşlar stantları gezdi.

Birçok vatandaşın ilk günden farklı yöresel ürünlerden aldığı görüldü.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER