Yöresel Ürünler Fuarı'na yoğun ilgi…

Van'da bu yıl 8. kez düzenlenen ve 27 Ekim'de gerçekleştirilen törenle kapılarını açan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı yoğun ilgi görüyor. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 5 Kasım'a kadar devam edecek olan 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, özellikle hafta sonu Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Yöresel Ürünler Fuarı'na yoğun ilgi…

Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergilenirken, Vanlıların yoğun ilgisi stant açan firmaları sevindirdi.

27 Ekim'de düzenlenen törenle kapılarını açan ve 5 Kasım'a kadar devam edecek olan fuar kapsamında Türkiye'nin birçok ilinden üreticiler, yöresel ürünlerini, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergiliyor.

Karadeniz'in peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarına, Isparta'nın gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarına, Mardin'in gümüşlerinden, Gaziantep'in bakırlarına varana kadar birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya bu fuarda sergileniyor.

"FUARIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR"

Vanlıların yoğun ilgisinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Özgür Can Çelik, "Bu yıl Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mızın sekizincisini açtık. Fuarımız 5 Kasım tarihine kadar devam edecek. Özellikle hafta sonu Vanlı hemşehrilerimizin yoğun ilgisi oldu. Bu da bizleri ve stant açan firmalarımızı son derece memnun etti. Çocuklar burada eğlenceli vakitler geçirirken, aileler ise rahat bir şekilde alışverişlerini yaptılar. Fuarımızda 81 ilden gelen yöresel tatlar Vanlılarla buluşuyor. İzmit'ten pişmaniye, Çankırı'dan tuzlar, Isparta'dan gül ürünleri, Trabzon'dan peynir ve tereyağı çeşitleri, Afyon ve Kayseri'den sucuk çeşitleri gibi 81 ilden gelen yöresel ürünler burada 5 Kasım'a kadar Van halkına sunulacak. Firmalarımız hem tanıtım yapıyor hem de satışlarını gerçekleştiriyorlar. Fuarımızda workshoplar da sürekli oluyor. Pişmaniye hazır gelmiyor burada üretiliyor. Tahinimiz burada çekiliyor ve lokumlar burada yapılıyor. Fuarımızda 60 standımız 80'den fazla markamız var. Ayrıca çocuklarımız içinde çocuk oyun alanımız var. Aileler, çocukları eğlenceli vakit geçirirken kendileri de burada alışverişlerini güzel bir şekilde yapabiliyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mız yoğun ilgi görüyor. Hafta sonu özellikle yoğun bir kalabalık vardı. Bu kalabalık bizleri son derece memnun etti. Gelen herkesin ayağına sağlık. Fuarımız 5 Kasım'a kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Çelik aynı zamanda Hz. Ömer Camii mevkii Halk Eğitim Merkezi'nin önünden her saat başı ücretsiz servislerin de kaldırıldığını vurguladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER