Yetimler Vakfı Van temsilciliği dualarla açıldı

Yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklar başta olmak üzere maddi ve manevi anlamda destek olmak, gelecekte toplumsal hayata güçlü bir katılım sağlamak, topluma faydalı bir birey olma bilincini kazandırmak amacıyla kurulan Yetimler Vakfı'nın Van temsilciliği düzenlenen törenle açıldı.

Yetimler Vakfı Van temsilciliği dualarla açıldı

2009 yılında Yetim-der olarak çıktığı yolda, daha geniş kapsamlı yardım çalışmaları için 2017 yılında Vakıf başvurusunda bulunan ve o günden itibaren çalışmalarına vakıf olarak devam eden Yetimler Vakfı, Van'daki temsilciliğini törenle açtı.

Faaliyetlerini sadece ülke içinde değil, yurt dışında da sürdüren Yetimler Vakfı, Van temsilciliğini açarak, yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklar başta olmak üzere maddi ve manevi anlamda ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunacak.

21 yılı aşkındır yetim, öksüz ve kimsesiz çocukların umudu olan Yetimler Vakfı'nın Van temsilciliği, Vali Mithat Bey Mahallesi Kışla Yolu Sokak'ta yoğun bir katılımla hizmete açıldı.

Açılışa Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcıları Dr. Mehmet Ekinci, Memduh Emek, Memur-Sen Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca, Büro Memur-Sen Van Şube Başkanı Memur-Sen Van İl Başkan Vekili Mahmut Gülaçar, Hüda-Par Edremit İlçe Başkanı Fethullah Botan ve çok sayıda davetli konuştu.

"TÜRKİYE GENELİNDE YÜRÜTTÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ, BURADA DA YÜRÜTECEĞİZ"

Açılış sonrası açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Memduh Emek, "Bugün Van ilimizdeyiz. Buradaki temsilciliğimiz açtık. Bu temsilciliğin açılışında çaba gösteren bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Burada yetimlerin gönlüne değmek için, onlara ulaşmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ekinci'nde bizleri yalnız bırakmadı. Türkiye genelinde yürüttüğümüz faaliyetleri, burada da yürüteceğiz. Öncelikle çok muhtaç olan yetimlerimize nakdi yardımda bulunacağız. Onların ihtiyaçlarını gidereceğiz. Zaten Van ilimizde 2 yıldır faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Belli bir sayıda yetimimize bakıyoruz. Bu sayımızı arttıracağız. Nakdi yardımın yanı sıra mont, bot, kırtasiye yardımı, bayramlarda giyim yardımı ve diğer bütün ihtiyaçlarını gidereceğiz. Yetişe bildiğimiz kadar onlara yetişeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ekinci, "Temsilciliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hayırda bir yarıştır. Kim daha çok gayret ederse, Allah katında mükafatını alacaktır. Hayırlı olmasını bir kez daha diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan duanın ardından, açılış gerçekleştirildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER